Заразените с коронавирус в България се увеличават с десет и

...
Заразените с коронавирус в България се увеличават с десет и
Коментари Харесай

Десет нови случая на коронавирус в България

Заразените с ковид в България се усилват с 10 и броят им към този момент е 62, измежду които има двама починали. Една трета от пациентите са настанени в болница, другите би трябвало да бъдат под домашна карантина и носят правосъдна отговорност да я съблюдават.

На фона на защитните ограничения против разпространяването на COVID-19 болничното заведение в Лом е нарушила разпоредбите и е изпратила инфектиран с COVID-19 към " Александровска " болница в София. Председателят на Националния щаб за ковид главен-майор Венцислав Мутафчийски счита, че по случая би трябвало да се самосезира прокуратурата. Той се възмути и, че през последните дни " се изкупуват безумни количества от неща в аптеките, които не са нужни ". Мутафчийски твърди, че здравни инспектори потеглят на инспекции и ще лишават лицензи на аптеките, които продават без рецепта антибиотици и " какви ли не други дивотии ".

Към момента няма лекуване против ковид. " Населението се поддава на рекламни трикове! Това е скрита реклама, продуктово позициониране! От това се възползват търговците, без да има никакъв действителен резултат да се защищават хората ", добави още главен-майор Венцислав Мутафчийски.

Границите на България към момента не са затворени, само че със заповед на министъра на опазването на здравето към този момент всички, които идват от Франция, Германия, Швейцария, Англия, Нидерландия ще би трябвало да се изолират вкъщи за 14 дни. Така влизащите в България от общо 10 страни би трябвало да са под карантина: дружно с Китай, Италия, Испания, Иран и Република Корея. Наказанието за извършители след незабавно признатите промени в Наказателния кодекс е отнемане от независимост до пет години и санкция от 10 хиляди до 50 хиляди лева

За ковид са тествани министър председателят Бойко Борисов и всички членове на Националния щаб за ковид. Резултатите им са негативни.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР