Заради войната в Украйна Русия прекрати договора с Индия за

...
Заради войната в Украйна Русия прекрати договора с Индия за
Коментари Харесай

Заради войната Русия скъса договор с Индия за доставка на С-400, властта в Делхи негодува

Заради войната в Украйна Русия приключи контракта с Индия за доставка на системи за противовъздушна защита С-400 " Триумф " и аварийни елементи за съветски бойни самолети. За това написа Economic Times, представен от УНИАР.

Тъй като военните доставки от Русия бяха възпрепятствани от войната в Украйна, индийските военновъздушни сили фрапантно понижиха плануваните разноски за доставки на съветските Противовъздушна отбрана за финансовата 2024 година.

„ Имаше огромен план..., само че доставките бяха спрени заради продължаващата война. Така че тази година имахме поръчка за огромна доставка, която няма да се реализира. Те ни споделиха документално, че не могат да я изпълнят. Така че по-голямата част от план беше скъсен ", сподели представител на индийските Военновъздушни сили пред комисията по защита на Народното събрание.

От индийска страна се обелязва съко, че Русия е трябвало да достави още два дивизиона С-400 на Индия през 2024 година, само че това ще бъде отсрочено за незнаен интервал.

Сделка за 5,43 милиарда $ с Русия за доставка на пет батальона С-400 беше подписана от Индия през 2018 година, като доставките би трябвало да бъдат приключени доникъде на 2024 година.

Преводач: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР