Заради рязко повишаване на заболяемостта от остри респираторни заболявания (ОРЗ)

...
Заради рязко повишаване на заболяемостта от остри респираторни заболявания (ОРЗ)
Коментари Харесай

В Благоевград обявиха грипна епидемия, спират плановите операции


Заради внезапно повишение на заболяемостта от остри респираторни болести (ОРЗ) и грип на територията на община Благоевград е оповестена епидемиологична конюнктура, считано от 18 март, петък.

Забраняват се плановите интервенции в лечебните заведения, провеждането на детски и женски съвещания, профилактичните прегледи, както и осъществяването на плановите имунизации и реимунизации при деца.

Най-засегната от остри респираторни инфекции е възрастовата група от 5 – 14 година, следвана от възрастовата група от 0 – 4 година

Обучението на учениците остава в присъствена форма, като продължава наблюдението върху броя на отсъстващите възпитаници, защото в някои учебни заведения техният брой е към 20%.

В взаимозависимост от развиването на епидемиологичната конюнктура могат да бъдат въведени спомагателни ограничения.

Спазването на главните противоепидемични ограничения като носене на защитна маска за лице, честа хигиена на ръцете и спазването на физическа отдалеченост е дейно както за предотвратяване от COVID-19, по този начин и от други инфекции, излъчени по въздушно-капков път като грип и ОРЗ, напомнят от Министерството на здравеопазването.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР