заради прекъсването на предаване за излъчване на брифинг на ГЕРБ

...
заради прекъсването на предаване за излъчване на брифинг на ГЕРБ
Коментари Харесай

Минеков: СЕМ да обясни за Кошлуков и ТВ Алфа, ДАНС да провери и Ноу фрейм |

поради спирането на предаване за лъчение на брифинг на ГЕРБ се развихри с нова мощ през днешния ден.

На брифинг в Министерството на културата Минеков съпостави случилото се с спирането на програмата на БНР по време на митингите против избора на новия основен прокурор Иван Гешев. Минеков разяснява, че не сплашва публицистите в малкия екран, само че че е недопустимо човек с политическо минало като Кошлуков да бъде началник на национална социална медия.

Министърът настоя Съвет за електронни медии да разгласи с какви документи Кошлуков е потвърдил стажа си в телевизия " Алфа " - стаж, с помощта на който той бе позволен да взе участие в състезанието за общоприет шеф.

Министърът изчете и писмо, което самичък дефинира като " отпадък " и чиято меродавност OFFNews не може да удостовери. То стартира с обръщението " Мила Бети ":

„ Мила Бети, апелирам те, кажи, че Емил е бил при мен шеф в малкия екран за две години, може и за три, в случай че е нужно. Целувам те (еди кой си, сърчице). “

Обръщението насочва към ръководителя на Съвет за електронни медии Бетина Жотева.

" Естествено, аз нямам никакво доверие на отпадъци. Но текстът е забавен ", разяснява Минеков писмото. Той изиска Съвет за електронни медии да даде детайлности за стажа на Кошлуков в ТВ " Алфа ", подкрепени със информация от Национална агенция за приходите и Национален осигурителен институт.

Според министъра на културата е цинизъм Кошлуков да употребява напън върху работещите в Българска национална телевизия да застават в отбрана на ръководителя си. Такива позиции показаха до момента, в малкия екран и.

Велислав Минеков се обърна към журналистите в малкия екран с думите, че има друга психика и разбирания и не би си разрешил да насочва закани към тях.

" Но какви са европейските стандарти? Политическо лице не може да бъде шеф на една социална медия. Ако сте бил част от партия, политик, ръководител на партия, та даже в случай че сте работил в политическа телевизия, не е допустимо да бъдете препоръчан за шеф на националната телевизия. Г-н Кошлуков има забавна политическа история. Той беше част от Национална движение „Симеон Втори" и народен представител. След това лице на „ Новото време “. А по-късно е постъпил на работа в малкия екран на партия „ Атака “ – „ Алфа “ – и е показал пред Съвет за електронни медии документ за тази си активност. (...)

Знаете за рестрикциите във връзка с асоциираните компании (след оповестяването на глобите по американския закон " Магнитски - б.р.). Има още една, за която би трябвало да има рестрикции, в нея взе участие господин Кошлуков – „ Ноу фрейм медия “ АД. Г-н Кошлуков би трябвало да бъде подложен на същите ограничения както всички останали, уповавам се той да изясни за неговото наличие в ТВ7. Искам ДАНС и всички служби да схванат какво се е случило в този интервал. Тук не става дума за независимост на словото, а за серия от безобразия ", акцентира Велислав Минеков.

" Ноу фрейм медия " правеше огромна част външните излъчвания на закритата след банкрута на КТБ ТВ7 - малкия екран, която се трансформира в предизборна платформа на партията на Николай Бареков " България без цензура ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР