Заради отказа на държавата да изкупи и фуражно зърно, с

...
Заради отказа на държавата да изкупи и фуражно зърно, с
Коментари Харесай

Птицевъдите подготвят национален протест

Заради отхвърли на страната да изкупи и фуражно зърно, с което да подкрепи сектора, птицевъдите у нас приготвят народен митинг. Това съобщи ръководителят на Асоциацията на промишленото птицевъдство Даниел Божанков, заяви БНР.

Протестът ще бъде преди великденските празници и евентуално към него ще се причислят и свиневъдите.

Припомняме, на 31 март, свиневъди и птицевъди потърсиха помощ от премиера Кирил Петков. Проблемите, пред които заетите в тези секторите са изправени са еднородни и се отнасят към нарасналите цени на суровините и фуражи с сред 30 и 70% през последните години, продажби под себестойност, липса на задоволително и навременно държавно подкрепяне. Заетите в бранша упорстваха за актуализиране на бюджета.

Нашите хора към този момент не могат да си заплащат Данък добавена стойност, осигуровки, не могат да обслужват заеми, не могат да купуват фуражи за животните си. Така Божанков обобщава положението на бранша, като добавя, че е сюрпризиран от това, че страната без пояснения се е отказала от първичната си концепция да изкупи и фуражно зърно, с което да подкрепи птицевъдите.

Според птицевъдите това решение е пристигнало под напън от други фермери, които не работят на ярко и се опасяват от наложителната отчетност при този тип интервенции.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР