Заради мерките покрай коронавируса у нас са регистрирани 10 пъти

...
Заради мерките покрай коронавируса у нас са регистрирани 10 пъти
Коментари Харесай

Д-р Миндов: COVID мерките работят, има 10 пъти по-малко случаи на остри заразни болести |

Заради ограниченията около ковид у нас са регистрирани 10 пъти по-малко случаи на остри заразни заболявания съпоставяне със същия интервал на предходната година. Това сподели по bTV ръководителят на Сдружението на общопрактикуващите лекари в София доктор Георги Миндов и добави, че статистиката демонстрира, че противоепидемичните ограничения работят.

Той упорства с сътрудниците му да могат да назначават електронно проби за Коронавирус на пациенти със признаци.

„ От началото на пандемията получихме по две маски, като частни лица сами подсигуряваме защитните си средства. Натискът е огромен – от деца, които се връщат от учебно заведение, фактически инфектирани с Коронавирус, които ние следим в
изискванията на домашна карантина и други “, добави доктор Миндов.

По думите му царува огромно безпокойствие измежду сътрудниците му по отношение на изискванията за назначаване на PCR тест. „ Кабинетите ни се трансформират в разплодник на Коронавирус, който ще унищожи персоналните лекари физически ", съобщи той.

Д-р Миндов посочи, че по отношение на признаците елементарно могат да се назначат изследвания дори по телефона, тъй като персоналните лекари познават пациентите си. „ Тук става въпрос за електронно назначение, би трябвало да се намерения и за възнаграждение. Ние не искаме тези 1000 лева, желаеме да ни се заплаща за съответна работа, която вършим “, посочи той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР