Заради коронавируса в цялата страна беше забранено провеждането на културни

...
Заради коронавируса в цялата страна беше забранено провеждането на културни
Коментари Харесай

Поискаха оставката на Боил Банов заради затварянето на театри и кина


Заради ковид в цялата страна беше неразрешено провеждането на културни мероприятия, спортните се ограничиха.

Първоначално възбраната за визити на театри и кина трябваше да важи единствено в районите с открити случаи на ковид - Габрово и Плевен, само че по гледище на министъра на културата Боил Банов ограничаващите ограничения се разшириха, което взриви актьорската и киногилдия.

Заръката за изпразването на кината и театралните зали провокира Aсоциацията на киносалоните в България да потърсят оставката на министъра на културата Боил Банов, предава BULGARIA ON AIR..

"Оставката поискахме, защото беше наложена извънредно последна мярка ", разяснява ръководителят на Асоциацията на киносалоните Божидар Илиев.

От Министерство на културата не пожелаха да застанат пред камерата на малкия екран. Яснота може и да има на следващия ден, откакто ограниченията бъдат разисквани още веднъж. Очаква се новото решение да разреши прожекциите в кината да се случват, като хората в залата са през ред и през стол. Дотогава театрите ще се излъчват или онлайн във Фейсбук или в Instagram.

В театрите обаче нещата стоят по друг метод.

"Аз не мога, когато пусна един театър, да вземем за пример след седмица или след 2, които са към този момент съвсем продадени да кажа- "вие влизате през ред на билета, или през място на билета “, по какъв начин ще стане това, не е използвано за безусловно всички ", изясни шефът на Националния музикален спектакъл Мариана Арсенова.

Заради отсрочени представления са планувани нови дати. Те са ясни- представленията в музикалния спектакъл ще се играят на 3,4,5,10,11 и 12 април.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР