Заповед на ректора въвежда строги правила за присъствен достъп до

...
Заповед на ректора въвежда строги правила за присъствен достъп до
Коментари Харесай

Студентите медици в Пловдив ще доказват, че нямат COVID, за да влязат на упражнение |

Заповед на ректора вкарва строги правила за присъствен достъп до Медицинския университет в Пловдив през идната академична 2021/2022 година.

За да отидат на упражнение, студентите ще би трябвало да показват Коронавирус документ за имунизация или негативен PCR тест, изработен до 72 часа по-рано.

Лекциите ще се организират онлайн.

Дори при рестриктивните мерки за упражненията се планува " хибриден вид ", да вземем за пример присъствени извършения, само че през седмица, с цел да се ограничи броят на хората в групите.

Изцяло присъствено ще е образованието единствено за стажанти, докторанти и специализанти. Присъствени ще са държавните изпити и изпитите за компетентност при съблюдаване на противоепидемичните ограничения. Те са носене на маска на закрито и стерилизация.

е от петък, 20 август. Тя " раздели медиците на два лагера ", разяснява Българска национална телевизия в репортаж през днешния ден. " Аз съм имунизиран, само че не може да се задължават хората да се имунизират " - споделя студент. Друг счита, че решението е положително. Родители подозират опит за " наложително " имунизиране, защото честото PCR тестване би излязло прекомерно скъпо. Има и готвещи се да нападат заповедта в съда.

Проф. Мурджева твърди, че заповедта дава опция за връщане на присъствено образование. Медицинското обучение изисква класическо образование в клинични условия, само че то би било допустимо единствено при оптимално безвредни условия, акцентира тя.

Заповедта се отнася единствено за студентите. Обяснението за това е, че 70% от преподавателите са имунизирани, а останалите са преболедували.

Дали тя ще бъде преразгледана ще стане ясно на 7 септември, когато е планувано съвещание на ректорския съвет.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР