Започваме утрините си с чаша вода, понякога добавяме лимон към

...
Започваме утрините си с чаша вода, понякога добавяме лимон към
Коментари Харесай

Кафе с лимон - тонизиращо и детоксикиращо

Започваме утрините си с чаша вода, от време на време прибавяме лимон към нея, следва благоуханен чай или обичаното ни кафе. Един от методите да извършите кофеиновата напитка по-здравословна е като добавите към нея малко мед вместо захар, канела, малко натурално какао. А какво ще кажете за парче лимон или няколко капки от сока на плода? Вкусно, освежаващо, само че и с редица изгоди за здравето. Вижте някои от тях.

Комбинацията от кафе и лимон спомага за естествената детоксикация на организма.

Това е един прелестен метод да подобрите храносмилането. Кафето съдържа кофеин, който благоприятства перисталтиката на червата. От друга страна лимонът също се предлага при храносмилателни проблеми и изключително при запек. Но не трябва да прекалявате с потреблението на кафе.

Друга изгода от потреблението на кафе с лимонен сок е, че ни оказва помощ да подобрим метаболизма си, помагайки на тялото да изгори повече непотребни мазнини, трансформирайки ги в източник на сила. Това го прави подобаваща напитка по време на диета.

Не бива да забравяме, че лимоните са богат източник на антиоксиданти. Те спомагат за елиминирането на свободните радикали, забавят процесите на стареене, образуването на бръчки. Чаша кафе също способства за дълголетието.

Един от най-ефективните способи да управлявате равнището на стрес е като си доставите наслаждение с напитка. Ароматът на цитрусов плод потвърдено усъвършенства нашето въодушевление.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/akoshtete-vqrvaite/2018/12/09/kafe-s-limon-za-detoks-i-po-malko-stres.395899

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР