Започваме с най-лесния трик:Знаете ли, че не е никак случайно,

...
Започваме с най-лесния трик:Знаете ли, че не е никак случайно,
Коментари Харесай

Изпийте чаша вода преди кафето и още 5 трика, с които да направите кофеиновата напитка по-полезна

Започваме с най-лесния трик:

Знаете ли, че не е по никакъв начин инцидентно, че в доста заведения, в случай че си поръчате чаша кафе, с нея ще ви поднесат и чаша вода, без да сте я поискали? Това си има своето пояснение. Всички знаем, че кофеиновата напитка е диуретик, а водата ще компенсира дехидратиращите й свойства. Затова преди въобще да сте отпили глътка кафе, изпийте чаша вода.

Намалете количеството на захарта

Ако не можете да пиете кафето си без захар, то намалете количеството й. Здравословното на ден количество захар за дами е 6 чаени лъжички. Една или най-вече две лъчижки са изцяло задоволителни, с цел да подсладите утринната си напитка. Так ще оставите повече захар за следобедната сладка глезотия.

Не използвайте изкуствени подсладители

Излишно е да го споделяме, само че изкуствените подсладители не са най-хубавото начало на деня за организма ни. Те се свързват постоянно с нараснал риск от затлъстяване, сърдечни болести и диабет вид 2.

Обичате кафе с мляко или сметана? Ето с какви артикули да ги замените

Когато добавяте към кафето мляко, гледайте то да е органично. И това напълно не спада към препоръките, които следват модата. Доказано е, че органичното мляко съдържа по-голямо количество здравословни мазнини. Други други възможности са бадемовото или кокосовото мляко. Те са потребни и ще създадат разсънващата утринна напитка по-здравословна, тъй като нормално са направени напълно от натурални съставки.

Още един метод да намалите захарта – подправките

Един от най-хубавите трикове, с които да намалите захарта в кафето, е да добавяте по този начин известните и постоянно употребявани в сладкарството (и не само) подправки като канела, джинджифил, индийско орехче и карамфил. Те ще прибавят спомагателен мирис и усет към дъхавата напитка и ще усилят антиоксидантните свойства на кафето.

Добавете чисто какао

Още един превъзходен и благоуханен метод да обогатите усета на кафето, като по едно и също време с това се насладите на богатото на антиоксиданти какао, които носят редица изгоди за здравето.

Инфо: http://ladyzone.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР