Започва спешна и целенасочена кампания на правителството и МВР срещу

...
Започва спешна и целенасочена кампания на правителството и МВР срещу
Коментари Харесай

МВР ще проверява всеки случай на починал от COVID-19 със сертификат за ваксинация

Започва незабавна и целенасочена акция на държавното управление и Министерство на вътрешните работи против подправените документи. Това съобщи пред NOVA министър председателят Кирил Петков.

" Всички, които си мислят за пазаруване или издаване на подправен документ, мога да ги уверя, че от днешния ден при всеки случай на умрял от COVID-19, който е имунизиран или се води имунизиран, ще започва инспекция от Министерство на вътрешните работи къде тъкмо е била направена имунизацията. С други думи казано - в случай че човек с подправен документ се разболее, влезе в болница и по-късно почине - ще бъде тествано къде тъкмо е бил имунизиран и откого. Тази мярка се надявам да спре разпространяването на подправените документи и да има наказване за тези хора, които се занимават с това ", уточни министър-председателят.

Междувременно през днешния ден станаха ясни резултатите от секвенираните в Националния център по заразни и паразитни заболявания проби на лица с COVID-19. Омикрон към този момент е в България, открити са 12 позитивни проби на разновидността, съобщи основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев. На въпрос към премиера в тази обстановка и вероятността новият вид да господства или случаите да се усилят, вероятен ли е локдаун, той уточни, че това ще е най-крайната мярка.

" Това, което би трябвало да създадем като общество, е да предотвратим това да се случва. Аз персонално имам три деца и не желая да ги виждам на онлайн образование, не желая да виждам и приятелите ми, които имат дребни бизнеси, да затворят, или пък да затвори обичаният ми ресторант. Това за мен е последна мярка ", съобщи Кирил Петков.

По думите, обаче, с цел да не се случи това, не е въпрос единствено до държавното управление, само че и до съзнанието на всички.

" Все отново в случай че забележим, че лечебните заведения са претъпкани, има над 10 000 заболели... ние няма да имаме избор. Затова в този момент имаме 3 седмици. Призовавам всеки, който е на ръба и се чуди дали да се имунизира, да го направи. Ако през тези 3 седмици, имунизираме още 300 000 души в допълнение, това може да бъде разликата доста серозно рецесия с евентуален риск за затваряне и прекосяването през последната вълна без това да се случи ", уточни Петков.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР