Започнаха събитията около провеждащото се днес в Струмица съвместно заседание

...
Започнаха събитията около провеждащото се днес в Струмица съвместно заседание
Коментари Харесай

Борисов и Заев обещаха магистрала България-Македония


Започнаха събитията към провеждащото се през днешния ден в Струмица взаимно съвещание на държавните управления на България и Македония. Премиерите на двете страни Зоран Заев и Бойко Борисов поставиха венци пред паметника на починалия македонски президент Борис Трайковски, съобщи БГНЕС. След събитието те се стопираха пред група жители от Струмица. " Сега започваме да строим автомагистралата тук ", сподели Борисов пред множеството, което разбра, че става дума за автомагистрала Струмица-Петрич. Местните скандираха " Зоки, Зоки ", както е галеното име на Заев, а по-късно " Бойко, Бойко ". Един от жителите на Струмица реагира на думите на Борисов: " Айде започвайте по-бързо, че желаеме работа ". Хората задаваха и други въпроси, само че двамата министър-председатели не съумяха да отговорят на всички и се оправиха към мястото, където ще се организира взаимното съвещание на държавните управления.

Борис Трайковски беше президент на Република Македония в интервала от 1999 до 26 февруари 2004 година, когато почина при самолетна злополука над Босна и Херцеговина. Той организираше уравновесена политика и беше другар на България. Трайковски, както и Заев, е родом от Струмишко.

Със среща на четири очи сред министър-председателите Борисов и Заев стартира визитата на българска делегация в Македония. Срещата се състоя във Водочкия манастир, който македонският министър председател дефинира като едно от най-красивите места на родния му град.

" След съглашението, което подписахме на 1 август, се веселя, че с министрите си през днешния ден сядаме на една маса. За мен тематиката Балкани е приоритет и днешната среща е доказателство за развиването на връзките ни”, уточни Борисов при започване на съвещанието. Темите, които двата кабинета разискват, са свързани с българската поддръжка за европейската интеграция на страните от Западните Балкани, развиването на инфраструктурата и подобряването на свързаността – транспортна, цифрова, телекомуникационна, съответни планове за съдействие в региона на защитата, туризма, кадастъра, съдействието при бедствия.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР