Започна втората част от мисията на българския военнотранспортен самолет Спартан

...
Започна втората част от мисията на българския военнотранспортен самолет Спартан
Коментари Харесай

Спартан вече е в турския град Адана, за да прибере българските медици

Започна втората част от задачата на българския военнотранспортен аероплан " Спартан " и неговия екипаж от 16‐та Транспортна авиобаза.

След като през днешния ден достави близо 4,5 тона филантропична помощ до Бейрут (Ливан), предопределена за потърпевшото от земетресенията население в прилежаща Сирия, на път назад за България машината извърши кацане в турския град Адана, с цел да вземе на борда медици от Военномедицинска акедемия. Вече 10 дни българските медици оказват помощ в югоизточната ни съседка след разрушителното земетресение на 6 февруари, засегнало мощно Турция, както и Сирия.

България изпрати на Сирия филантропична помощ от Българския червен кръст – одеяла и спални комплекти, както и палатки и одеяла, предоставени от Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ на Министерство на вътрешните работи, съобщи Българска телеграфна агенция.

Помощта е и в отговор на поискано подпомагане от тях, изпратено до Европейския съюз посредством активиране на Механизма за гражданска отбрана.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР