Започна първата в историята виртуална асамблея на Световната здравна организация

...
Започна първата в историята виртуална асамблея на Световната здравна организация
Коментари Харесай

Започна виртуалната световна здравна асамблея за COVID-19

Започна първата в историята виртуална асамблея на Световната здравна организация (СЗО) на фона на високото напрежение сред Съединени американски щати, от една страна, и Китай и СЗО, от друга, към събитията, развили се на фона на пандемията от новия ковид.
Очаква се международната здравна асамблея, която е сведена от нормалните три седмици до единствено два дни, понеделник и вторник, да се концентрира съвсем само върху COVID-19, който единствено за месеци погуби повече от 310 000 души в международен мащаб и болести съвсем 4,7 милиона.
Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш откри събитието с рецензия към „ редица страни “, пренебрегнали инструкциите на СЗО. „ Различните страни следват разнообразни, от време на време спорни тактики и всички плащаме висока цена “, предизвести той във видео послание.
Директорът на СЗО Тедрос Адханом Гебрейсус също би трябвало да се обърне към виртуалното заседание, както и редица държавни глави, в това число Си Дзинпин от Китай, държавни ръководители и здравни министри.
Тедрос сподели в петък, че събитието ще бъде „ едно от най-важните, откогато сме учредени през 1948 година “
Но шансът за реализиране на съглашение за световни ограничения за справяне с рецесията може да бъде заплашен от непрестанно влошаващите се връзки сред двете най-големи стопански системи в света, отбелязва AFP, представена от организация " Фокус ".
Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп предходната седмица заплаши да прекъсне връзките на страната с Китай, където се появи за първи път епидемията в края на предходната година, поради ролята му в разпространяването на COVID-19 и неведнъж съобщи, че вирусът е основан в китайска лаборатория.
Той също по този начин спря финансирането на СЗО поради бавните ѝ дейности при започване на епидемията и пристрастност към Китай.
Въпреки напрежението, страните се надяват да одобряват резолюция посредством консенсус, призовавайки за взаимен отговор на пандемията. 
Резолюцията, импортирана от Европейския съюз, приканва за „ безпристрастна, самостоятелна и всеобхватна оценка “ на интернационалния отговор на коронавирусната рецесия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР