Започна изслушването на министър-председателя Кирил Петков в парламента за резултатите

...
Започна изслушването на министър-председателя Кирил Петков в парламента за резултатите
Коментари Харесай

Петков: Ковачевски заяви готовност да вкара българите в Северна Македония в тяхната конституция

Започна чуването на министър-председателя Кирил Петков в Народното събрание за резултатите от визитата му в Република Северна Македония и извършеното у нас междуправителствено съвещание сред двете страни.

Изслушването е точка първа за петъчното пленарно съвещание, а предлагането за него е на депутатите Даниел Митов и Екатерина Захариева от ГЕРБ.

" Димитър Ковачевски е от една седмица министър председател на Северна Македония, а четири от тези дни прекара с нас.  Това демонстрира предпочитание, че желае да се свърши работа. Подписахме 3 основни меморандума ", съобщи от трибуната в Народно събрание Кирил Петков.

" Ние по никакъв метод не пренебрегваме българската позиции. Докато вървят полемиките за стопанска система, инфраструктура, говорихме и за правата на българите в Северна Македония. Ковачевски сподели, че той не вижда проблем да обвърже българите с тяхната конституция. Не се ангажира с време, само че това е прогрес. Много заявления са се казвали от двете страни, само че същинската работа не е свършена ", означи той.

Екатерина Захариева посъветва премиера Петков да понижи малко ентусиазма и попита дали се възнамеряват общи събития сред България и Северна Македония. Само след няколко дни е 4 февруари - годишнина от рождението на Гоце Делчев.

Петков отговори позитивно - ще има общи събития и първото от тях ще е за годишнината от рождението на Гоце Делчев.

Според Петков управниците на Северна Македония са се убедили, че политическото говорене е сменено с действителни дейности.

Очаквайте детайлности!

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР