Започна и тридневната подготовка на сцената на Дома на културата

...
Започна и тридневната подготовка на сцената на Дома на културата
Коментари Харесай

​Световноизвестният хореограф и режисьор Димитрис Папайоану вече е в Пловдив

Започна и тридневната подготовка на сцената на Дома на културата в града за грандиозния театър " Великия умирител " - част от програмата на фестивала One Dance Week. Билетите за трите представления от дълго време са изчерпани.

Пловдив

" Великият умирител " е новият успех на основателя на живи картини Димитрис Папайоану. Внушителните декори на спектакъла построяват нелогични светове, в които човешките тела се сливат едно с друго или с части нежива материя.

Димитрис Папайоану: Има в идентична степен лирика и в тялото, и в звуците, и в езика. Човек, който може да твори лирика, може да я сътвори от всичко. Но не е ли правилно, че с човешкото тяло изпитваме цялата мъка и цялата тайнственост на живота! Не е ли то оня веществен обект, който опитваме да събудим всяка заран, да отдаваме на другите, да построяваме смисъла на живота. Не е ли нещо, което всички ние споделяме!
В голотата на тялото е скрита най-откровената същина на поезията, уверен е международно известният режисьор.
Димитрис Папайоану: Вярвам в това. Не е ли задоволително съображение това, че всички по този начин се раждаме? Освен това аз съм грък. Ние обичаме голите тела. Телата са смъртни, само че тяхната хубост е безсмъртна.
Папайоану идва в Пловдив незабавно след Торино, след това отива в Дрезден, а от екипа на 40-тото издание на Dance Umbrella в Лондон пишат, че с неспокойствие чакат завръщането му на международния фестивал. В Пловдив актьорът ще получи от министъра на културата държавното отличие " Златен век ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР