Заплатите в еврозоната растат по бързо от планираното по-рано. За

...
Заплатите в еврозоната растат по бързо от планираното по-рано. За
Коментари Харесай

Бързият ръст на заплатите може да подсили инфлацията

Заплатите в еврозоната порастват по бързо от плануваното по-рано. За да не се отрази това към към този момент високата инфлация, Европейската централна банка би трябвало да предприеме дейности, съобщи президентът на ЕЦБ Кристин Лагард пред хърватски вестник, предава Reuters.

ЕЦБ увеличи лихвените проценти с общо 2.5 процентни пункта от юли насам в опит да спре историческия скок на инфлацията и даде обещание още повече стягане на политиката, защото дълготрайните упования за напредък на цените започнаха да се движат над задачата от 2%.

Знаем, че заплатите се усилват, евентуално с по-бързи темпове от предстоящото “, сподели Лагард в събота, представена от хърватския вестник Jutarnji list. „ Не би трябвало да разрешаваме ценовите шокове да трансформират дълготрайните упования или заплатите да имат инфлационен резултат. “

Лагард не даде нов намек за ново покачване на лихвите, само че сподели, че банката би трябвало да „ вземе нужните ограничения “, с цел да понижи инфлацията до 2% от настоящия й ритъм от близо 10%. Тя добави, че предстоящата зимна криза в Блока, провокирана от внезапно възходящите разноски за сила, евентуално ще бъде къса и плитка, при изискване че няма спомагателни разтърсвания.

Трябва да внимаваме фискалните ограничения и динамичността на заплатите да не доведат до одобряване на инфлацията “, сподели Лагард.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинКристин Лагард ЕЦБ президент на ЕЦБ висока инфлация заплати в Европейски Съюз ускорение на инфлацията ПоследниНай-четениБюджет и финанси 28 Бързият растеж на заплатите може да укрепи инфлацията Любопитно 68 „ Пеещите камъни “: Енигмата на Индия Политика 1164 Путин трансформира схемата „ газ за рубли “ Компании 2474 Deloitte класира 2 български IT компании измежду най-бързо растящите в района Бюджет и финанси 4082 Официално минималната заплата става 780 лева от 1 януари Любопитно 2834 Древният Деринкую: Скритият под земята град в Турция Енергетика 2600 Путин подписа указа против ценовия таван на съветския нефт Туризъм 2480 Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР