Заплатата за медицински сестри ще бъде 900 лв., а в

...
Заплатата за медицински сестри ще бъде 900 лв., а в
Коментари Харесай

900 лв. заплата за медсестра

Заплатата за медицински сестри ще бъде 900 лева, а в някои отделения 950 лева За лекарите се планува заплащането да бъде 1150 лева Така страната ще се опита да реши казуса с големия дефицит на медицински експерти у нас. Това съобщи в студиото на " Здравей, България " финансовият министър Кирил Ананиев, които описа, че при диалог с Български лекарски съюз са фиксирали заплатите на медиците.

Относно дефицита на фрагменти у нас в областта на опазването на здравето, Ананиев съобщи, че още при започване на мандата си като здравен министър е разговарял с министъра на образованието за това да се усили одобряват на студенти по медицина с 1000 души годишно, като съгласно него тази мярка ще даде отражение през идващите години.

„ Заплатите са сравнителни ниски в България, и доста по-ниски в съпоставяне със Западна Европа. Такава е политиката при нас, че механизма на финансиране не разрешава това да стане с централно решение на държавното управление, това може да стане единствено с решение на лечебните заведения “, съобщи Ананиев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР