Заплахата от пандемия може и да не изчезне скоро, но

...
Заплахата от пандемия може и да не изчезне скоро, но
Коментари Харесай

5 000 ниви търсят стопани в Интернет

Заплахата от пандемия може и да не изчезне скоро, само че земеделието не може да чака. Стопаните търсят площи за есенници, садят се овошки и други За да ги поддържа, водачът в сектора „ Агрион “ вади на пазара хиляди декари плодородна земя, на цени започващи от 300 лева на дка.
Близо 5 000 имота могат да бъдат закупени от фермери, които желаят да разширят своите стопанства или такива, които желаят да започват аграрни бизнес. Тези, които желаят да влагат в терени с бърза възвращаемост, пък могат да прегледат селекцията на сдружение от извънредни парцели с голям капиталов капацитет в специфичната секция на уеб страницата на „ Агрион “
Добрата вест е, че в случай че желаете да купите земя, съвсем няма потребност от ставате от стола. Дигиталната платформа на „ Агрион “ автоматизира съвсем всички стъпки по закупуване на земя.

Тази, които имат предпочитание да изберат качествена земя от уеб страницата на „ Агрион “, могат да прегледат парцелите в секцията

Следващата стъпка е да се свържат с специалистите на компанията. Заявката може да бъде подадена онлайн, по телефона, посредством националния номер 08001166 или през системата за чат онлайн на уеб страницата. Експертите на „ Агрион “ са разполагаем за обстойна консултация за договорката.

“Дигиталните решения и нововъведенията постоянно са били част от нашата бизнес тактика. Ситуацията през последната година ни даде опция да ги ускорим и да концентрираме старания върху по-бързо въвеждане на софтуерни решения. Част от тях е опцията нашите клиенти да купуват земи съвсем напълно онлайн, непосредствено през уеб страницата ”, споделят от сдружението.

Имотите, които се оферират на уеб страницата на „ Агрион “, са на територията на цялата страна, като максимален интерес провокират тези в областите Бургас, Варна, Велико Търново, Монтана, София. За терените край морето и в планините наддават и частни вложители, отвън земеделския бранш. Сред изключително апетитните имоти изпъкват тези с повърхност над 20 дка, подобаващи за разнообразни аграрни култури.

„ Най-важното, което би трябвало да кажем на нашите сътрудници и клиенти е, че „ Агрион “ продължава да работи интензивно за тях. За още по-голямо тяхно облекчение, към този момент предлагаме и опцията да купят земя съвсем напълно по цифров път. С всяка минала година клиентите ни стават от ден на ден и повече, защото сами се убеждават, че услугите на „ Агрион “ са почтени и транспарантни. Интересът е голям и сме удовлетворени, че от ден на ден хора, които се интересуват от земеделие, избират „ Агрион “ за сътрудник “, споделят от сдружението.

Досега практиката демонстрира, че предложения подават главно фермери и арендатори, които имат съществени планове за увеличение и уедряване на парцелите си. Покупката на земя е отлична опция за земеделските стопани да окрупнят парцелите си и да разширят стопанствата си, безапелационни са агроекспертите. Комасацията усилва продуктивността и понижава разноските. Тя дава по-добри условия за механизирана обработка на земята, което е причина за увеличение на добивите и за насърчаване на селско стопанство с висока добавена стойност.

Окрупняването на терени оказва помощ и образуването на по-добра цена на земеделските площи. Стойността на комасираните парцели е много по-висока от междинната за даден район, даже и да се съпоставят терени от едно и също землище, безапелационни са специалистите в сектора.

Не липсва интерес и от вложители, които имат съществени приходи и желаят да ги вкарат в печеливши активи.

Голяма част от тях са българи, живеещи зад граница или такива с високи приходи, които през годините са икономисали средства. Почти нулевите лихви по банковите депозити и инфлацията изяждат спестяванията на хората и ги подтикват да търсят по-високодоходни и сигурни принадлежности, каквито са вложенията в земеделска земя. Придобитата земя нормално се отдава чартърен или аренда, което при вярно обмисляне може да докара рентабилност, надалеч над междинната за страната.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР