Запазването на 3-ти март като националния празник на България е

...
Запазването на 3-ти март като националния празник на България е
Коментари Харесай

Петър Витанов: Хората очакват от Румен Радев да създаде партия

Запазването на 3-ти март като националния празник на България е мечтано от над 70% от българските жители. Подписката за референдум продължава и ще завърши в законоустановения период – 21-и декември. Това съобщи в ефира на bTV Петър Витанов, евродепутат и ръководител на Инициативния комитет за осъществяване на референдум за опазване на 3-ти март като народен празник.

В петък депутатите гласоподаваха със 164 гласа „ за “ и 66 „ срещу “ на първо четене измененията в Конституцията, в които е записано, че 24-и май е националният празник на България. Предстоят още две четения на закона.

„ ГЕРБ-СДС заявиха, че няма да поддържат смяната, само че какъв брой пъти сме ставали очевидци на словесни лупинги и еквилибристики. Обществената реакция ги накара да правят отстъпка. Ще оказваме напън до тогава, до момента в който сме сигурни, че този въпрос е решен един път вечно “, безапелационен е Витанов.

„ Целта на Инициативния комитет е да не допусне смяната на националния ни празник. Не надхвърляме тази цел “, посочи евродепутатът.

Президентът обществено изрази своето отвращение от опита за посягане над националния ни празник. Има очакване от хората президентът да направи партия. Казвам го като човек, който обикаля страната от три месеца. Тези гласове са на всички места, сподели още той.

Според Петър Витанов липсата на опция сега ускорява упованията на хората.

„ Сглобката е нещо извънредно. Дори самите ръководещи се срамят да се нарекат коалиция, съпоставят се с компоти, суджуци, етажна благосъстоятелност, сглобка, некоалиция. В демократичните страни, когато имаш парламентарно болшинство и общо ръководство, това се назовава коалиция “, съобщи Витанов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР