Западните съюзници няма да могат да изведат по въздух всеки

...
Западните съюзници няма да могат да изведат по въздух всеки
Коментари Харесай

Германия предупреди, че САЩ и съюзниците не могат да евакуират всички афганистанци до 31 август

Западните съдружници няма да могат да изведат по въздух всеки афганистанец, който се нуждае от отбрана, от Кабул преди планувания от Съединени американски щати краен период за евакуиране 31 август. Това разгласи немският външен министър Хайко Маас, представен ДПА.

" Дори в случай че (евакуацията) продължи до 31 август или даже няколко дни по-дълго, това няма да е задоволително, с цел да разреши на тези, които ние или Съединени американски щати желаеме да бъдат изведени ", сподели Маас пред телевизия " Билд ".

Следователно съдружниците би трябвало да обмислят по какъв начин да продължат да извеждат хората от Афганистан, даже в случай че военната интервенция завърши по график.

Ръководителите на страните от Г-7 би трябвало да проведат по-късно през днешния ден диалози за рецесията, провокирана от завръщането на талибаните на власт, а европейските сътрудници приканиха Вашингтон да отсрочи периодите за преустановяване на разполагането им в Афганистан.

Ако се съблюдава крайният период за 31 август, тогава на американците " сигурно ще им трябват два дни, с цел да изхвърчат сами от личната си войска ", сподели Маас, като по този метод вероятно ще реалокира последния ден за цивилните евакуационни полети.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР