Искането за предоговаряне на условията за членство в Европейския съюз

...
Искането за предоговаряне на условията за членство в Европейския съюз
Коментари Харесай

Станислав Стоянов: ЕС да бъде управляван от европейските граждани, а не от лобисти и бюрократи

Искането за предоговаряне на изискванията за участие в Европейския съюз става все по-смислено. България продължава да бъде най-бедният член на Европейския съюз и да има най-сериозната демографска рецесия в Европа Това сподели претендентът за евродепутат и лидер на листата на „ Възраждане " Станислав Стоянов в предаването „ Говори в този момент " по Българска национална телевизия.

България е пълновръстен член на Европейски Съюз и по тази причина е належащо по-специално отношение към страната ни, поради компликациите, които тя среща, счита той. „ Искаме да бъдат предоговорени някои условия по участието на България в някои браншове - енергетика, екология, земеделие. Има неща, които могат да бъдат усъвършенствани и да създадат участието на България по-изгодно. Лошото асимилиране на европейските фондове на процедура бяха причина за изгубване на доверието на българите към Европейски Съюз. Ние желаеме да се усвояват вярно ", акцентира Стоянов.

„ Възраждане " е българска и европейска партия, не евроатлантическа или евроазиатска, още по-малко антиевропейска, съобщи той. „ Европейски Съюз води Европа към един доста неприятен път. Европа е зарината от рецесии, а Европейски Съюз на може да се оправи с тях. В последните години той даже се трансформира в генератор на рецесии. На Европейския континент се води война, а към сегашния миг Европейски Съюз по никакъв метод не съумява да откри решение на този спор. Единствената му роля се свежда до това да дава боеприпаси и оръжие на едната страна и да постанова наказания на другата. Необходими са договаряния за мир, дипломатическо решение, тъй като развиването на този боен спор е позор за Европа ", безапелационен бе претендентът за евродепутат.

„ Възраждане " може да се причисли към крайната десница в Европарламента или да сътвори своя група, съобщи Стоянов. „ Търсим решения за Европа и ще се нареждаме там, откъдето можем да предложим и да намерим най-хубавите решения. Това е, което ни води. Ние сме в контакт с доста европейски партии, в това число и от съществуващите фамилии. Определено има капацитет за основаване на ново семейство. Вятърът на смяната духа в Европа и аз чакам да няма никакви санитарни кордони към нас и даже да представляваме болшинството ", изясни той.

Разликата сред елити и жители би трябвало да бъде отстранена и Европейски Съюз да бъде ръководен от европейските жители, а не от лобисти и бюрократи, акцентира Стоянов.

„ Възраждане " е срещу федерализация на Европейски Съюз.

Българска национална телевизия, „ Говори в този момент "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР