Западните държави се провалиха в опитите си да дестабилизират руската

...
Западните държави се провалиха в опитите си да дестабилизират руската
Коментари Харесай

Западният икономически блицкриг се провали: Путин

Западните страни се провалиха в опитите си да дестабилизират съветската стопанска система със наказания, съобщи президентът Владимир Путин на държавно съвещание по стопански въпроси.

" В резултат на дейностите на Централната банка, на ограниченията, които бяха подхванати навреме от държавното управление... беше направено доста. И по този начин нареченият " блицкриг ", който нашите недоброжелатели се пробваха да проведат във връзка с Русия, икономическият " блицкриг ", несъмнено, се провали ", сподели той.

Въпреки това президентът призна, че рестриктивните мерки са навредили на стопанската система на страната и че " към момента има доста опасности ".

Путин прикани в отговор на актуалните провокации, свързани със западните наказания, съветските енергийни компании да работят в дълготрайна вероятност. Газификацията на районите в страната и диверсификацията на износа би трябвало да бъдат основни задания за държавното управление, акцентира той.

По думите на съветския водач държавното управление към този момент обмисля разновидности за развиване на железопътна, морска и тръбопроводна инфраструктура за доставка на съветски нефт и петролни артикули в другарски страни, както и на газопреносна инфраструктура за увеличение на доставките на газ за Азия и вътрешния пазар.

Говорейки за общата икономическа обстановка, той посочи, че международните пазари " към момента са в хаос заради апелите на Запада да се откаже от съветските енергийни запаси "

Путин напомни, че цената на петрола вид Брент се е повишила до 130 $ за барел на фона на опасенията за вероятен дефицит, само че през последните дни цените са спаднали с 20-30 $ поради прогнозите за закъснение на международната стопанска система.

Руският президент напомни на аудиторията си, че неведнъж е предупреждавал европейските водачи за актуалната обстановка на международния енергиен пазар, само че никой не се е вслушвал. " Те се отнесоха толкоз надменно към предизвестията ни. Това е тъкмо обстановката, за която предупреждавахме, и която се случва през днешния ден ", означи той.

Путин също по този начин уточни, че в случай че западните страни продължат политиката си на наказания, това може да докара до пагубни последствия за международния енергиен пазар. Антируските наказания нанасят доста по-големи вреди на тези, които ги вкарват, сподели той.

В същото време обстановката на съветския енергиен пазар е постоянна макар режима на наказания, изясни президентът. Според него производството на нефт и газов кондензат през юни е достигнало 10,7 млн. барела дневно, което е с 500 000 барела повече от предходния месец. Като цяло добивът на нефт в Русия е повишен с 3,5% от началото на годината. Добивът на газ за интервала от януари до май е намалял нищожно, единствено с 2%, добави президентът.

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР