Западът ще финансира опозицията зад граница на Беларус за извършване

...
Западът ще финансира опозицията зад граница на Беларус за извършване
Коментари Харесай

Западът плаща на беларуската опозиция зад граница да убие Лукашенко?

Западът ще финансира опозицията зад граница на Беларус за осъществяване на радикални дейности, в това число за свалянето и убийството на президента . Това съобщи самият държавен глава на Беларус Александър Лукашенко, представен от ТАСС.

" В момента джобовете им са празни. Западът ще финансира единствено съответни събития, за предпочитане радикални и даже не на равнището от 2020 година: събаряне, ликвидиране на президента и служители. С други думи, унищожаване на всички, които им пречат . Това ще финансира Западът ", уточни той.

Лукашенко означи, че опозицията зад граница показва решимостта си да прави разнообразни провокации и даже съществени терористични офанзиви в страната.

" В Полша, Литва и Украйна стоят към периметъра като хиени, щракащи със зъби . Там няма милиони последователи на опозицията. Някои наброяват 2000 души, други - до 4000, няма значение какъв брой са. Но тези тихи бунтовници удостоверяват своята решителност и способността си да извършат нещо тук. Включително съществени терористични актове ", предизвести президентът, откакто изслуша отчет на основния прокурор Андрей Швед.
 Лукашенко упрекна прилежащите страни, че готвят експанзия против Беларус
Лукашенко упрекна прилежащите страни, че готвят експанзия против Беларус

Беларуският водач е наясно кой основава напрежение по границите

Според Лукашенко претекстовете на Запада са следните: " ще дадем толкоз пари ", колкото са хората, които поддържат опозицията . " Те се опасяват, че някои от тези хора, а не дай си боже болшинството, ще отидат в Беларус и ще подадат молба в комисията за искащите да се върнат. Тогава няма и пари ", изясни той.

Беларуският водач добави, че сега на службите на опозицията са отпускани нищожни средства и те не доближават до всички, които са избягали в чужбина.

" Всичко отива при началниците на щабовете и те си разделят тези пари. Но те желаят да ядат. И какво би трябвало да създадат? Украинците им оферират, военните идват и споделят: " Да отидем на фронта да се бием против Русия ", уточни Лукашенко.

" Всички крещяха: полк Калиновски (от беларуси, които се бият на страната на Украйна - б.р.) и по този начин нататък. Има към стотина души в този по този начин наименуван полк. Така че те тичат там, " велики " полковници и подполковници, скандиращи, че " сътворяваме народоосвободителна войска ". Но в тази войска има единствено 100 души и те се бият покрай Артьомовск " (Бахмут - б.р.).

По думи на Лукашенко измежду тези, които в този момент са в чужбина, " има такива, които са гневни ", такива, " които са подготвени да се бият в Украйна против Русия и тук против беларуския народ ".
 Кремъл отхвърля да се пробва да въвлече Беларус във войната
Кремъл отхвърля да се пробва да въвлече Беларус във войната

Днес съветският президент е на посещаване в Минск
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР