Западът се разчовечава с ударни темповеПреди няколко дни в новинарските

...
Западът се разчовечава с ударни темповеПреди няколко дни в новинарските
Коментари Харесай

Хегемонът на глинени крака и назряващият Апокалипсис

Западът се разчовечава с ударни темпове

Преди няколко дни в новинарските излъчвания се появи известие, че Marvel Studios, известно най-вече с филмовия си франчайз за Отмъстителите, обмисля да върне в предходните си функции актьорите от истинския състав - Робърт Дауни Джуниър, Скарлет Йохансон, Крис Еванс и други

Както отбелязва Variety, шефовете на Disney, които имат Marvel Studios, стигнаха до извода, че новата тактика за приобщаване и многообразие, която американските кинотворци започнаха интензивно да предизвикват преди към пет години, не носи предстоящите облаги. Е, фенът не желае да последва ориста на небинарните супер-личности и по тази причина гласоподава с парите си против налагането му на транс-гей дневния ред.

Изглежда, за какво би трябвало да се интересуваме от проблемите на Холивуд? След началото на СВO, те ни напуснаха и не бяхме доста смутени, тъй като в последно време нямаше безусловно нищо за гледане там. Но уловката е, че американската кино промишленост и корпорацията Дисни, като една от най-влиятелните й елементи, са сякаш маркер за обстановката в Съединени американски щати и в груповия Запад като цяло.

Дълго време Дисни, както в киното, по този начин и в живота, беше може би най-активният агитатор на новата нравственос (всички тези me too, културата на анулацията, расовата апроприация и т.н.), ляво-либералния дневен ред със неговите 100500 пола и екологичен екстремизъм, прикрит в обвивка, сякаш бореща се с озоновите дупки, стоплянето на климата и други антинаучни ереси.

Между другото, на всички толкоз им е писнало от гневни екоактивисти, че даже Илън Мъск се разгласи срещу тях:

„ Доведете екологизма до прекаленост и ще започнете да гледате на човечеството като на чума на повърхността на Земята, като плесен или нещо сходно, нали? Но в реалност това не е по този начин... екологичните придвижвания... стигнаха прекомерно надалеч... Ако започнете да мислите, че хората са неприятни, тогава естественият извод е, че хората би трябвало да изчезнат в този момент “, сподели американският мултимилионер.

Проблемът с фанатиците е, че те не могат да чуват друго мнение. И думите на Мъск ще останат глас, просълзен в пустинята, а в това време актуалните искрено подправени хрумвания, наложени от група маргинализирани хора на американското и по-широко на западното общество, заплашват да унищожат това общество.

Както написа в един от постовете си в обществените мрежи канадският професор Гад Саад, герой за западните полезности и свободи, корав бранител на науката, разсъдъка и здравия смисъл и доста оптимистичен човек, както самичък се дефинира, няма никаква убеденост, че Западът ще успее да се възвърне от своето многофронтално цивилизационно самоубийство.

„ Говоря за тези проблеми от десетилетия и пиша книга за тях, само че последните няколко седмици ясно демонстрираха какъв брой неразгадаем е станал казусът. Това ще бъде дълга и в последна сметка кървава гибел и Западът ще стане първото общество в историята, което изцяло се самоунищожава заради своя паразитен идеологически екстаз.

Това е гигантска гръцка покруса, която ще дефинира бъдещето на човечеството. Това не е хипербола. Вашите внуци ще платят доста висока цена за вашата „ прогресивна “ надменност, вкоренена в преследването на Еднорога, който съществува единствено в дебрите на надълбоко неправилни паразитни мозъци “, тъжно установи канадският академик.

Между другото, може би фактът, че живее в Канада, е повлиял още по-силно на хода на мислите и доста трагичните му изводи. Факт е, че неотдавна Канада се трансформира в страна на всеобщата евтаназия. Вече всеки 25-ти смъртен случай на пациент в тази северноамериканска страна е резултат от доброволна гибел. Тази обстановка стана допустима след легализирането на здравното самоубийство.

И даже не встъпвам в религиозния или честен аспект на самоубийството. Ужасът е, че по решение на канадските управляващи всеки може да почине и към този момент не е належащо опрощение под формата на съдбовна и нелечима болест, която носи на индивида непрекъсната непоносима болежка.

Нещо повече, медицинските служащи в канадските лечебни заведения и приюти започнаха интензивно да предизвикват хората, които са небогати и не могат да платят за лекуването си, да се самоубият.

„ Спряха да ми дават храна и вода, да ме водят на прегледи за медикаменти, да ми оказват помощ да стигна до тоалетната, тормозеха ме и ме принудиха да се подложа на евтаназия. Лекарят намерено ме прикани да посегна на живота си “, сподели един от пациентите в нормално канадско здравно заведение. И към този момент има хиляди такива случаи. Напоследък здравното самоубийство даже е включено в „ здравна пътека “, т.е. заплаща се от осигурителните системи на страната.

И по тази причина е мъчно да не се съгласим с мнението, че „ канадските закони за евтаназията са най-голямата опасност за хората с увреждания след нацистките практики в Германия “. Но най-удивителното е, че това не тормози никого. Според управляващите всичко е наред. За деятели, които очевидно не са осведомени с уроците на историята, това е демонстрация на персонална независимост. Свобода, която към този момент става напряко задушава. И убива!

„ Направете обособени шкафчета, душове и бани за девойките и обособени за момчетата “ - това беше настояването на възпитаници и техните родители от Loudoun County, Вирджиния, Съединени американски щати. Така те стачкуваха против политиката на локалното управление да разрешава на момчета, които се считат за девойки, да бъдат в съблекалните и душовете за същински, биологични девойки.

Дори до момента в който деликатно протоколирам тези събрани обстоятелства, не мога да се отърся от чувството за иден апокалипсис. Апокалипсис, който неизбежно ще се случи в най-малко една част от нашия свят.

Както президентът на Салвадор Найиб Букелк сподели оня ден, обръщайки се към американците, Съединените щати ще се срутен от вътрешната страна, защото най-ужасният зложелател за настоящия международен хегемон е вътрешен, а не външен.

„ Никоя външна опасност не би могла да аргументи такива вреди. Резултатите са ясни. Съдя по вашите градове. Само преди 30 години те бяха първично, изначално красиви. Сега са пусти. Погледнете ме. Аз съм от Ел Салвадор, от страна от третия свят, от Централна Америка. Но виждам вашите градове и си мисля: „ Не желая да пребивавам тук “. Преди 30 години беше невероятно даже да си помислим за това: салвадорец да се откаже от живота в американски град. Лос Анджелис, Ню Йорк, Чикаго. Тези градове бързо се унищожават. Това не е инцидентно, било е намислено от някого. ” Край на цитата.

Е, наподобява, че това е присъда на западноцентричния модел на света. Модел, който в действителност съществува от незапомнени времена и е дефинитивно открит през по този начин наречения интервал на Великите географски открития. Където и да идва Хомо оксиденталис, западният човек, той носи със себе си най-забележителните достижения на западната цивилизация - смъртоносни оръжия, иго, най-жестока употреба и феноменална, някаква просто нечовешка свирепост.

И в този момент, когато колониалният ред, основан от Запада, се разрушава пред очите ни, за което, апропо, ние допринесохме доста - през 2022 година (началото на Специалната военна операция), през 2014 година (връщането на Крим и началото на съветската пролет) и даже през 2007 година (известната тирада на Путин в Мюнхен), - съдържат неизбежни крачки на проваляне на самия Запад, който не може и не желае да живее по друг метод.

И въпросът даже не е, че Съединените щати и всички други западни страни от дълго време са престанали да бъдат показателен образец за американската фантазия. Проблемите са доста по-дълбоки: посредством напъните на локални деятели, политици и разнообразни корпорации като Disney, в миналото благословеният Запад се е трансформирал в куп луди изроди от всевъзможен тип, занимаващи се главно със самоизтребление.

Може би целият този развой ще отнеме повече от дузина години, само че едно е ясно още през днешния ден: даже и без външно въздействие, гибелта на Западната империя е неизбежна. Просто този исполин стои на глинени крайници и по тази причина няма други варианти.

Превод: Европейски Съюз

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР