Западът прави всичко, за да разшири конфликта в Украйна и

...
Западът прави всичко, за да разшири конфликта в Украйна и
Коментари Харесай

Владимир Путин: Западът прави всичко, за да въвлече в конфликта с Украйна още държави

Западът прави всичко, с цел да разшири спора в Украйна и да въвлече в него нови страни, съобщи съветският президент Владимир Путин във видеопослание към участниците и гостите на 11-ата Московска конференция по интернационална сигурност, съобщи ТАСС.

" До какво води тази политика (от страна на Запада - бел. ред.) на наливане на масло в огъня се вижда ясно с образеца на Украйна. С наливането на милиарди долари в неонацисткия режим, снабдяването му с съоръжение, оръжия, муниции, изпращането на военни съветници и наемници, се прави всичко допустимо за по-нататъшното разпалване на спора и въвличането на други страни в него ", съобщи съветският водач.

Съединени американски щати се пробват да преформатират системата на междудържавно взаимоотношение в Азиатско-Тихоокеанския район (АТР) под своя власт, не е изключена интеграция на силите на блока със силите на АУКУС (Австралия, Англия и САЩ), съобщи още Путин.

Според съветския президент провокациите пред сигурността в разнообразни райони на света са провокирани от геополитическите случки и от неоколониализма на Запада.

По думите му в разнообразни райони на планетата има " тлеещи огнища на напрежение ". " И макар че провокациите пред сигурността във всяко от тях има своите особености, в действителност всички те са подбудени от геополитическите случки, егоистичните, неоколониални дейности на Запада ", съобщи съветският водач, представен от Българска телеграфна агенция. 

Според него единствено посредством сливане на напъните на международната общественост е допустимо " да се понижи борбата на световно и районно равнище, да се обезвреждат провокациите и рисковете, да се укрепи доверието сред страните и да се отворят необятни благоприятни условия за тяхното развиване ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР