Бежанците от Украйна, които имат разрешение за пребиваване и работа,

...
Бежанците от Украйна, които имат разрешение за пребиваване и работа,
Коментари Харесай

Шолц обясни кои украинци могат да останат в Германия

Бежанците от Украйна, които имат позволение за престояване и работа, ще могат да останат в Германия, макар желанието на Украйна да върне мъжете на военна възраст, живеещи в чужбина. Това съобщи немският канцлер Олаф Шолц.
Прочетете още
Политикът счита, че решението на Киев да не издава паспорти на украинци, носещи военна работа в чужбина в посолства и консулства, не визира правото им да останат в Германия, съобщава германският вестник RND.

„ Правната обстановка в Германия е такава, че престоят ви тук не е изложен на риск “, сподели Шолц.

Германският канцлер също прикани украинците да си намерят работа в Германия.

„ Надяваме се, че тези, които са пристигнали от Украйна, ще работят незабавно щом могат да работят. Струва си да кажем, че мнозина към този момент вършат това, само че към момента има няколкостотин хиляди, които са незабавно нужни на пазара на труда “, акцентира той.

Той добави, че немските управляващи са платили езикови курсове за бежанци от Украйна и се пробват да ги насърчат да работят. Шолц означи връзката сред заетостта и непрекъснатото престояване.

„ В Германия всеки, който работи тук и не задлъжнява, съвсем съм сигурен, че ще може да остане тук “, сподели канцлерът.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР