Замисляли ли сте се защо самолетите са винаги бели или

...
Замисляли ли сте се защо самолетите са винаги бели или
Коментари Харесай

Светът е пълен с изненади и тези 15 факта го доказват

Замисляли ли сте се за какво самолетите са постоянно бели или за какво шоколадът Ritter Sport е квадратен? Тази публикация ще ви отговори и ще ви запознае с голям брой други любопитни обстоятелства, за които даже не сте се замисляли...

- Приблизително до началото на 19. век към 43 % от международното население не съумява да живее повече от 5 години.

- Саудитска Арабия внася камили и пясък от Австралия. От една страна, арабските камили се употребяват само за забавление на туристите, както и за превоз. От друга, голямото количество пясък в страната просто не е подобаващ за строителни цели. 

- Ако изядете черния дроб на полярна мечка,много е евентуално да умрете. Той съдържа доста витамин А и в това количество предизвиква хипервитаминоза и тежко отравяне.

- Учените са разкрили, че хипопотамите и китовете имат общ предходник, който е живял преди към 50 милиона години. Следователно, може да се каже, че китовете и хипопотамите са доста далечни родственици.

- Шоколадите Ritter Sport стартират да се създават във формата на квадрат, откакто якетата с квадратни джобове стават известни през 30-те години на предишния век. Компанията взема решение да създава точно в тази форма, с цел да могат да се поберат в тези джобове.

- Теглото на семената от рожков в предишното се е измервало в карат ( еднакъв на 200 мг.). Оттогава мерната единица се трансформира в обичайната мярка за тегло на скъпоценните камъни и перли.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР