Заместник-здравният министър Жени Начева сподели пред БНТ, че здравното министерство

...
Заместник-здравният министър Жени Начева сподели пред БНТ, че здравното министерство
Коментари Харесай

Новият модел за финансиране на болниците влиза в сила през 2019-а

Заместник-здравният министър Жени Начева показа пред Българска национална телевизия, че здравното министерство готви нов модел за финансиране на лечебните заведения, който ще се ползва от началото на идната година.

По думите ѝ, до края на годината ще започват публичните поръчки за създаване на указател на ражданията и онкоболните, които ще дадат опция за по-добро разпределение на парите за тези действия. В интервала април-септември в електронното здравно досие ще бъде включени информация за резултати от проучвания и престой в болница на пациентите.

По мотив сигналите на лекари, че детската кардиологична клиника е застрашена, поради дефицит на медицински сестри и финансови проблеми, Начева сподели, че клиниката е неповторима за страната и здравното министерство няма да допусне да бъде затворена. Според нея, звеното е най-добре работещото в Националната кардиологична болница и проблемите му може да се решат с преструктуриране на личния състав и ресурсите за прехрана в болничното заведение.

"Това е неповторима клиника, която работи извънредно добре и ние заставаме зад нея и зад това, че би трябвало да бъде подсилен бъдещият капацитет на тази клиника. Считаме, че има извънредно доста запаси в преструктуриране на личния състав и на ресурсите за прехрана в лечебното заведение ", съобщи Начева.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР