Заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев нарече лъжа

...
Заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев нарече лъжа
Коментари Харесай

Шолц обвини Путин, че е спрял газа на Европа. Медведев отговори: Лъже и дори не се изчервява!

Заместник-председателят на съветския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев назова неистина думите на немския канцлер Олаф Шолц, че Русия е спряла доставките на газ за Европа. Медведев разяснява изявлението на Шолц в профила си в обществената мрежа X, предава " Фокус ".

" Германецът лъже и не се изчервява! Самите те отхвърлиха, изоставиха народа си поради ненавист към Русия, а в този момент се измъкват и лъжат! ", написа някогашният министър председател и президент на РФ.

По-рано Шолц бе представен да твърди, че Русия е предизвикала покачването на цените на газа в Европа през 2022 година, " откакто съветският президент Владимир Путин спря доставките ".

" Цените на силата се покачиха на всички места ", съобщи Шолц, говорейки на конгреса на Социалдемократическата партия на Германия за последствията от войната в Украйна.

Той е безапелационен, че точно президентът на Русия Владимир Путин е спрял доставките на газ по съществуващия водопровод. " В Европа липсват общо 120 милиарда кубически метра газ ", добави Шолц, представен от ТАСС.

Шолц счита, че с нападението над Украйна през 2022 година Русия е премахнала всяко схващане за мир и сигурност в Европа. " Руският президент Владимир Путин не може да чака от нас да се откажем ", добавя Bild.

" Трябва да стане ясно, че границите в Европа към този момент няма да се реалокират със мощ. Германия даже би трябвало да е подготвена да направи още повече, когато другите отслабнат ", акцентира той.

" Германия ще продължи да оказва помощ на Украйна с финансови средства и доставки на оръжие ", безапелационен е Шолц и приканва за неизменност в поддръжката на Германия за Украйна. " Войната евентуално няма да свърши толкоз бързо, колкото бихме желали ".

Според него Германия би трябвало да може да помогне тази година и през идващите години и да продължи да поддържа Украйна в нейните отбранителни старания.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР