Заместник-председателят на ПГ на "БСП за България" Драгомир Стойнев посочи,

...
Заместник-председателят на ПГ на "БСП за България" Драгомир Стойнев посочи,
Коментари Харесай

БСП: ГЕРБ не желае България да бъде част от Шенген

Заместник-председателят на ПГ на "БСП за България " Драгомир Стойнев уточни, че през вчерашния ден от левицата са предложили Народното събрание да излезе с обща декларация и всички да застанат зад българските евродепутати в тяхната борба за "една голяма неправда - продължителното отсрочване на приемането ни в Шенген ". По думите му всички политически сили в Народното събрание са били "за " разглеждането на тази декларация, единствено от ГЕРБ са били "против ".

Вчера единствено две групи в Европарламента не поддържаха предлагането България и Румъния да се причислят към Шенген. Това бяха Европейските реформатори и консерватори и "Европа на свободата и директната народна власт ".

"Маските паднаха, ГЕРБ се причисли към тези европейски партии, които не поддържат участието на България в Шенген и това е, тъй като някой извън, още веднъж е трансформирал вашите цели. Присъединяването на България към шенгенското пространство е измежду главните цели на българската външна политика и е от стратегическо значение както за България, по този начин и за Европейски Съюз като цяло”, сподели още Стойнев.

Той добави, че сходен приоритет е записан от всички политически сили в техните предизборни платформи. И бе безапелационен, че силата на Българска социалистическа партия е в нейната поредност и когато е трябвало да се пази народен приоритет, в никакъв случай не е бягала от него, до момента в който ГЕРБ прави тъкмо противоположното .

"Приемането на тази декларация от Народно събрание можеше да бъде мощен знак за нуждата от обединяване и единодушие на всички нива за това, че България е изцяло подготвена да заеме мястото си на равнопоставен член на на Европейски Съюз. За страдание тази декларация трябваше да сплоти всички политически сили, само че ГЕРБ избягаха, тъй като те в никакъв случай не са защитавали националния интерес "- посочи Драгомир Стойнев.

Според него това е скандално.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева разяснява, че се изопачават обстоятелствата от парламентарната естрада.

Вчера на Председателски съвет беше решено декларацията да бъде раздадена на парламентарните групи, с цел да се срещнат с нея, уточни тя. Като ръководител на Народното събрание съм я разпределила на комисиите по външна и вътрешна политика, добави Караянчева.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР