Заместник-председателят на Хамас Салех ал-Арури е убит в предградие на

...
Заместник-председателят на Хамас Салех ал-Арури е убит в предградие на
Коментари Харесай

Зам.-председател на Хамас е убит в Ливан

Заместник-председателят на " Хамас " Салех ал-Арури е погубен в предградие на ливанската столица Бейрут.

Това предава The Times of Israel, като цитира информация от организация, свързвана с " Хизбула ". В първичното известие се твърди, че Ал-Арури е премахнат при удар на Израел в Ливан, само че до момента Тел Авив не разяснява случилото се.

Смъртта му е доказана от " Хамас ".

Служебният министър председател на Ливан Наджиб Микати осъди убийството и го назова " ново закононарушение на Израел ".

57-годишният Ал-Арури е бил заместник-лидер на така наречен политбюро на " Хамас ". Живял е в Ливан, като се е считал за в действителност водач на военното крило на групировката в Западния бряг.

Израелското разузнаване счита, че той е оказал помощ за планирането на акция на " Хамас " от 2014 година, при която са отвлечени и убити 3 израелски младежи. Салех ал-Арури е свързван и с други терористични офанзиви.

Според The Times of Israel, той е лежал в израелски затвори няколко пъти. През 2010 година е пуснат на независимост като част от сделката за размяната на палестинци, задържани в Израел, против отвлечения.

Първоначално се мести в Истанбул, само че е заставен да напусне страната след абсурда с така наречен Флотилия на свободата на Газа - организирането на ескорт от кораби, които трябваше да пресечен морската обсада на линията. При един от тези случаи бяха убити 9 турски жители.

Ал-Арури отпътува за Сирия, откъдето по-късно се мести в Бейрут. Смятан е за един от фрагментите на " Хамас " с най-близки връзки до " Хизбула " и Иран.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР