Заместник-министърът на земеделието Стефан Бурджев се срещна със земеделски производители

...
Заместник-министърът на земеделието Стефан Бурджев се срещна със земеделски производители
Коментари Харесай

Заместник-министър Стефан Бурджев се срещна със земеделски производители от Червен бряг

Заместник-министърът на земеделието Стефан Бурджев се срещна със аграрни производители от община Червен бряг.

Той уточни пред тях, че ръководството на Министерство на земеделието има амбициозната цел да бъде в директна помощ на фермерите, като за това организира политика за увеличение на приходите в селското стопанство.

За пръв път през идния нов програмен интервал ще има и  по-високо национално съфинансиране за развиване на селските региони. То ще  бъде увеличено от 15% на 60%, означи заместник-министър Бурджев.



На срещата, на която участваха специалисти от дирекциите „ Животновъдство “, Главна дирекция „ Земеделие и районна политика “, „ Поземлени връзки и комасация “  и „ Директни заплащания “ към Министерство на земеделието, се разискаха тематики, измежду които смяната в споразуменията по член 37в от Закона за собствеността и използването на земеделските земи (ЗСПЗЗ) и какъв брой ще коства поливането на полските култури през този сезон. Стопаните направиха предложение страната да предприеме ограничения в отбрана на българската продукция в търговските  хранителни вериги.

Оповестяване преди растителнозащитните действия желаеха пчеларите от плевенска област. Фермерите от региона се интересуваха от разяснителна акция за използването на параметрите на новата Обща селскостопанска политика (ОСП).



Земеделските производители срещнаха заместник-министъра на земеделието Стефан Бурджев и с информация за случаи, при които са получени дотации по скица за преходна национална помощ за говеда, без да има в наличност действителни животни.

Аграрният заместник-министър Стефан Бурджев съобщи, че земеделското министерство продължава да е в непрекъснат и директен разговор със бранша. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР