Заместник-министърът на външните работи на Украйна Николай Точицки каза, че

...
Заместник-министърът на външните работи на Украйна Николай Точицки каза, че
Коментари Харесай

Киев иска да постави ребром въпроса за зърнената сделка на Г-20

Заместник-министърът на външните работи на Украйна Николай Точицки сподели, че Киев се пробва да се снабди с покана за срещата на Г-20, която ще се организира в Индия на 9-10 септември тази година.

В сряда индийският външен министър Субраманям Джайшанкар още веднъж съобщи, че Украйна няма да бъде поканена на тази среща на върха , оповестява EFE. Той изясни това с обстоятелството, че Г-20 се занимава с стопански проблеми, а не с разрешаване на военни спорове, които би трябвало да се преглеждат в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Според EFE Джайшанкар сподели, че девет страни отвън Г-20 са поканени на срещата на върха в Ню Делхи: Испания, Бангладеш, Нигерия, Мавритания, Египет, Холандия, Оман, Сингапур и Обединените арабски емирства. Украйна не е измежду поканените. Русия е непрекъснат член на Г-20, тъй че присъединяване на нейната делегация в срещата на върха не се слага под въпрос. 
 Украйна зове света да се сплоти против „ игрите на глада “ на Русия
Украйна зове света да се сплоти против „ игрите на глада “ на Русия

Киев предлага на Организация на обединените нации и Турция тристранно продължение на зърнената договорка

Украйна обаче не се е отказала от опитите да получи покана , удостовери Точицки.

" Считаме, че дейностите на Руската федерация по " е огромно предизвикателство за стопанските системи освен на африканските и азиатските страни, само че и за международните стопански системи ", цитира го " Европейска истина ". " Така че ние и сътрудниците работим, с цел да бъдем измежду поканените - както с Индия, по този начин и с други сътрудници, които са измежду страните, които вземат участие в тази среща на върха. "

Според Bloomberg войната в Украйна ще бъде измежду въпросите, които ще се разискват на Г-20.

През 2022 година, който се организира в Бали. Тогава украинският президент взе участие посредством видеовръзка и описа на своята " Формула на мира ", излагайки проект за преустановяване на войната, който допуска цялостно освобождение на всички окупирани от Русия украински територии.
 С Обновена
С " войната в Украйна би трябвало да бъде прекъсната " стартира Г-20

Украйна и рецесията са съществени тематики в в диалозите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР