Заместник-министърът на финансите Ивайло Яйджиев участва на 17 и 18

...
Заместник-министърът на финансите Ивайло Яйджиев участва на 17 и 18
Коментари Харесай

Зам.-министър Яйджиев участва в първото за годината заседание на Съвета по икономически и финансови въпроси

Заместник-министърът на финансите Ивайло Яйджиев взе участие на 17 и 18 януари в първите за годината постоянни съвещания на Еврогрупата и на Съвета по стопански и финансови въпроси, заяви Постоянното посланичество на България към Европейски Съюз в Брюксел.

Европейските финансови министри дискутираха настоящата икономическа обстановка в Европейски Съюз, процеса на възобновяване на европейската стопанска система от пандемията, високите равнища на инфлация и цените на силата. Съветът разиска плана на инструкция за определяне на световно минимално данъчно облагане за мултинационални компании в Европейски Съюз.

Целта на директивата е да транспонира в правото на Европейски Съюз интернационално съглашение по втория от двата стълба от Глобалната данъчна промяна на ПР на ОИСР/Г-20. Това съглашение е значим стадий към ефикасна и обективна система за данъчно облагане на облагата.

" България приветства плана на инструкция и счита, че той би трябвало да подхожда на разпоредбите и рекомендациите на Организацията за икономическо сътрудничество и раз в тази тенденция. Директивата би трябвало да подхожда и на съществуващото европейско право ", посочи в своето изявление заместник-министър Яйджиев. Той изрази готовността на България да взе участие интензивно в полемиките по приемането на единните правила за данъчно облагане в тясно съдействие с главните стопански сътрудници на Европейски Съюз.

Министрите разискаха и одобриха изводи на Съвета по отчета за механизма за предизвестие за 2022 година и за Годишната тактика за резистентен напредък за 2022 година Те одобриха и плана на рекомендация за икономическата политика на еврозоната. Съветът приготви идната среща на министрите на финансите и шефовете на централните банки на страните от Г-20, която следва през февруари 2022 година, се показва в известието.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР