Заместник-кметът по европейски проекти и програми и председател на Местната

...
Заместник-кметът по европейски проекти и програми и председател на Местната
Коментари Харесай

Заместник-кметът на Благоевград: Длъжни сме да работим за безопасното сърфиране в интернет на децата

Заместник-кметът по европейски планове и стратегии и ръководител на Местната комисия за битка с трафика на хора в Благоевград Зорница Кралева откри профилирано образование за педагогичен специалисти–педагогически съветници и психолози от района, на тематика „ Интернет – безвредно пространство за децата и младежите в подтекста на риска от попадане в трафик на хора”. Това оповестиха от пресцентъра на Община Благоевград.

По време на срещата Зорница Кралева сложи акцент върху това, че децата и малолетните са изключително уязвима група и практиката демонстрира, че всекидневно попадат в рискови обстановки онлайн, което ги слага в риск от замесване в трафик на хора.

„ Всички имаме деца и се грижим те да не пострадат. Разбира се, те имат уроци, от които да учат по какъв начин да се защищават, за задачата употребяват и Гугъл,но това не е задоволително и сме длъжни да се включим в тяхното безвредно сърфиране. В поради възрастта на децата, изключително в тийнеджърска възраст те се подлъгват доста елементарно и не знаят кой стои зад компютъра и кой е същинският човек, с който те споделят.

По тази причина се провежда днешната среща, за възстановяване координацията и съдействието сред възрастните сред децата и възрастните, сред родители, преподаватели, психолози “, сподели в част от приветствието си заместник-кметът и ръководител на Местната комисия за битка с трафика на хора - Зорница Кралева.

Лектори на събитието са Антоанета Василева и Ралица Михайлова – специалисти от Национален център за безвреден интернет и Асоциация „ Родители”.

В рамките на образованието акцент е тематиката за рисковото държание и новите фактори за замесване на деца и младежи в трафик на хора, по какъв начин да надграждаме безвредното държание на деца в интернет и по какъв начин да притеглим родителите като наши сътрудници и да си взаимодействаме сполучливо с тях.

Педагогическите съветници и психолози се срещнаха с най-актуалните трендове в потреблението на интернет и цифровите технологии измежду децата.

Обучението се провежда от Местната комисия за битка с трафика на хора в Благоевград, с поддръжката на Националната комисия за битка с трафика на хора и в партньорство с Община Благоевград и РУО- Благоевград.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР