Заместник-директорът на СДВР – Стефан Иванов, заяви, че организирани фенове

...
Заместник-директорът на СДВР – Стефан Иванов, заяви, че организирани фенове
Коментари Харесай

Зам.-директорът на СДВР: Организирани фенове опорочиха протеста

Заместник-директорът на Столична дирекция на вътрешните работи – Стефан Иванов, съобщи, че проведени почитатели стоят зад ексцесиите по време на днешните митинг против Футболния съюз пред стадион „ Васил Левски “.

“Организаторът беше декларирал митинга на улица „ Гурко “. В даден миг враждуващите фенски организации започнаха да хвърлят по полицейските чиновници, без защитни средства и каски, гранитни павета, пиротехника. Махаха и колчета, паркинг детайли. Вандалските прояви започнаха и против цивилните коли на „ Гурко “. Между тях самите стартира всеобщ пердах – голям брой контузени и засегнати служители на реда, заплаши им се здравето. Имахме информации за коктейли Молотов “.

“Спряхме, т.е. задържахме пиротехника, железни тръби, боксове и други. Имаме информация кой е уредник, само че не мога да ви кажа името. Има много ранени служители на реда – с дребни контузии, оказват помощ на сътрудниците си. Организаторът има съобщение в Общината. Познаваме уредника, той се разграничи от почитателите. Задържани са провокатори, от контингента, крайните почитатели. Вандалските прояви с нищо не са предизвикани. Така не би трябвало да се случват измененията “.

„ Вече не чакаме взлом, локализирани са. Ранените и арестуваните ги прецизираме. Ще има спомагателна информация от нашия пресцентър. Част от арестуваните са познати. Тарторите на агитките и крайните почитатели се разграничиха от този митинг. В момента на „ Орлов мост “ има група от 150 индивида. Движението е спряло, не подхващаме дейности, с цел да не нагнетяваме напрежение “.

„ Част от тарторите бяха, не мога да ви кажа дали те стоят. Не единствено софийски тимове имаше. От Варна – Черно море и Спартак, Ботев Пловдив, Локомотив Пловдив, ЦСКА и Левски, може би има и непринудено пристигнали с положителни планове. Голяма група опорочи митинга “.

 

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР