Заместник-държавният секретар на САЩ Виктория Нюланд се пошегува, че би

...
Заместник-държавният секретар на САЩ Виктория Нюланд се пошегува, че би
Коментари Харесай

Скандален зам.-държавен секретар на САЩ: Хубаво ще е по Северен поток 2 да тече водка

Заместник-държавният секретар на Съединени американски щати Виктория Нюланд се пошегува, че би било хубаво, в случай че по " Северен поток-2 " от Русия към Запада потече водка вместо природен газ.

" Водка би било хубаво ", усмихна се тя в отговор на забележката на журналиста Мат Лий, че " Северен поток 2 " е подготвен да изпомпва всичко - " газ, зехтин или водка ".
Съединени американски щати: Газопроводът " Северен поток 2 " няма да тръгне, в случай че Русия нахлуе в Украйна
Държавният департамент на Съединени американски щати съобщи, че газопроводът " Северен поток 2 " сред Русия и Германия няма да бъде пуснат в употреба, в случай че Р...
Прочети повече
Нюланд обаче не се съгласи с мнението, че газопроводът е подготвен за стартиране в употреба. " Мат, към момента не е подготвен за включване. Все още не е приключен. Той не е тестван или сертифициран ", съобщи тя съгласно БГНЕС.

Накрая Нюланд цитира сенатор Тед Круз, един от главните съперници на плана, който назова " Северен поток 2 " в настоящия му тип " парче метал на дъното на океана ".

Газопроводът " Северен поток 2 " сега минава процедура по узаконяване в Германия.

Нюланд се снабди със скандална популярност около украинската рецесия. През 2014 година, в телефонен диалог с американския дипломат в Украйна Джефри Паят, тя наруга в прав текст Европейския съюз.
Fitch: Спирането на „ Северен поток-2 ” ще вдигне цените на газа в Европа
Въвеждането на наказания против плана „ Северен поток-2 ” и неговото прекъсване ще докара до стабилно понижаване на доставките н...
Прочети повече
Нюланд и Паят разискват политическата рецесия в Украйна и най-изгодното за Съединени американски щати развиване на обстановката. От диалога излиза наяве, че за Нюланд присъединяване на опозиционния водач и някогашен първенец по бокс в най-тежката категория при експертите Виталий Кличко в ръководството на Украйна не е добра концепция. Мнението ѝ се споделя от посланика. Двамата са единни в поддръжката за различен опозиционер - Арсений Яценюк, който съгласно тях имал нужния стопански и управнически опит, с цел да оглави бъдещо държавно управление.

В диалога помощник-държавният секретар загатва името на Робърт Съри, номиниран от Организация на обединените нации за специфичен делегат за Украйна. " Този вид, този Робърт Съри, ще свърши страхотна работа, с цел да се уредят нещата ", споделя Нюланд и добавя, че е добре, че Организация на обединените нации ще помогне по този метод за споразумяване на рецесията. Тук тя насочва и обидния коментар по адрес на Европейски Съюз, а събеседникът ѝ се съгласява с казаното.

Още от АМЕРИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР