Заместник-държавният секретар на САЩ Уенди Шърман предупреди за необходимостта от

...
Заместник-държавният секретар на САЩ Уенди Шърман предупреди за необходимостта от
Коментари Харесай

Уенди Шърман: Някои лидери по света са забравили цената на войната

Заместник-държавният секретар на Съединени американски щати Уенди Шърман предизвести за нуждата от нова битка против жадни за власт режими, заяви Агенция Франс Прес. Тя дойде на посещаване в Соломоновите острови, с цел да означи 80-годишнината от борбата при Гуадалканал през Втората международна война.

В миг, когато китайската войска организира военни учения в региона на Тайван, а Русия бомбардира Украйна, Шърман се обърна към новите международни водачи, които възраждат " несъстоятелни " хрумвания за потреблението на мощ.

Посещавайки мемориал на бойното поле на Соломоновите острови, Заместник-държавният секретар съобщи, че " някои по света " са не запомнили цената на войната или подценяват уроците от предишното.

Тя насочи рецензия серщу " водачите, които имат вяра, че принудата, натискът и насилието са принадлежности, които могат да се употребяват безнаказано ", без да показва поименно.

Шърман е отпред на американска делегация на Соломоновите острови за отбелязване на годишнината от борбата при Гуадалканал.

Бруталната седеммесечна сухопътна, морска и въздушна борба сред съюзническите и японските сили убива десетки хиляди бойци - множеството японци - и е повратна точка във войната.

Като обрисува днешната обстановка като едва ехтене от битката против нацизма и имперска Япония през 30-те и 40-те години на предишния век, Държавният департамент номер две прикани района да даде отпор.

" Помним какъв брой несъстоятелни, какъв брой празни бяха тогава и какъв брой остават през днешния ден сходни възгледи ", сподели тя.

" Днес ние още веднъж сме въвлечени в друг тип битка - битка, която ще продължи още известно време. "

Пътуването на Шърман идва в миг, когато Съединените щати се пробват да възстановят дипломатическите си връзки в район, в който Китай става все по-силен, а демократичните съюзи се разклащат.

Правителството на министър-председателя Манасех Согаваре неотдавна подписа скришен пакт за сигурност с Пекин, предприе ограничения за ограничение на свободата на печата и предложи отсрочване на изборите.

Шърман, още веднъж без да посочва имена, сподели на домакините си, че " от нас зависи да решим дали желаеме да продължим да имаме общества, в които хората са свободни да показват мнението си ".

Според нея е време да решим " дали желаеме да имаме държавни управления, които са транспарантни и виновни пред народа си ".

Наред с предизвестията Шърман съобщи, че Вашингтон желае да ускори съдействието с " безусловно значимите " тихоокеански острови, в това число посредством разкриване на посолства в Тонга, Кирибати и Соломоновите острови.

Като част от очарователната атака се чака президентът на Съединени американски щати Джо Байдън също да предложения водачите на тихоокеанските острови в Белия дом за среща на върха през септември. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР