Замърсяването не е с химически характер или нещо по-сериозно, така

...
Замърсяването не е с химически характер или нещо по-сериозно, така
Коментари Харесай

Водата в Черно море може да се изчисти до 10 дни, прогнозира океанолог

Замърсяването не е с химически темперамент или нещо по-сериозно, тъй че при подобаващи ветрови и вълнови условия морето може да се почисти до 10 дни. Такава прогноза направи в ефира на Euronews Bulgaria доцент Виолин Райков от Института по океанология към Българска академия на науките по отношение на водата в Черно море след потопа край Царево.

„ Ако следим ситуацията в Гърция и Румъния, бедствията в нашия регион не са някакви изключения. Просто са мъчно предвидими, защото това са премествания на разнообразни пластове, които стремително повлияват на едно или друго място. В случая са блъснали крайбрежен регион, само че това може да се случи безусловно на всички места “, изясни специалистът.

Динамиката в климатичните промени и тези екстремални събития, които се случиха, неизбежно повлияват върху морската среда – най-много с огромния отток на сладка вода, която навлиза в крайбрежните зони . И несъмнено, с многочислените боклуци от битов темперамент - от туризма, от разнообразни хранилища и така нататък Това повлиява на морската среда и оттова има и резултат върху организмите.

В напълно близката крайбрежна зона, когато залпово попадне голямо количество сладка вода, солеността пада. И това се отразява върху този вид организми, които не търпят такова освежаване на водата. Но множеството от тях имат опция да избягат от мястото, където са. Други, които са ларвни форми, могат да загинат. В общи линии, това е стрес за организмите, които са в близката крайбрежна зона.

Но по-стряскащото и по-притеснителното може да бъде огромното количество боклуци, които са с друго релативно тегло . По-леките остават да плават на повърхността и според от ветровете могат да бъдат отнесени на доста благи във вътрешността във водата. И след това, в случай че вятърът задуха към брега, да бъдат депонирани на самия бряг. И на-вероятно това ще се случи, в случай че на някои места още не е станало – вълните и вятърът донасят тези боклуци и те замърсяват бреговата линия.

Единствените отклонения, които могат да бъдат замерени, са на микробиологично замърсяване. Ако дъждовните води са се смесили с отходни, евентуално ще има замърсяване с фекални води в близката крайбрежна зона. Но различен вид замърсяване не бих коментирал.

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР