Замърсяването на въздуха в северните райони на Индия достигна критични

...
Замърсяването на въздуха в северните райони на Индия достигна критични
Коментари Харесай

Тежък смог погълна Делхи

Замърсяването на въздуха в северните региони на Индия доближи сериозни стойности поради неподходящите климатични условия и изобилния пушек от горящи стърнища със земеделските региони към градовете.

Жителите на Делхи посрещнаха понеделник заран в суматоха, заяви Би Би Си.

За 24 часа количеството на фините прахови частици в индийската столица надвиши 400 микрограма на кубически метър, а в някои места даже 600. Това е 24 пъти над допустимото равнище от 25 микрограма, предложено от Световната здравна организация.

По данни на СЗО 14-те най-замърсени града в света се намират в Индия, като Делхи се подрежда на шесто място измежду тях.

Високи равнища на замърсяването на въздуха се чакат и в идващите дни, поради фестивала „ Дивали”, на който е признато да се палят фойерверки и пиратки.

Въпреки че локалните управляващи ограничиха потреблението на пиротехника до 2 часа дневно, специалисти предвиждат, че ограничаването ще бъде мъчно за използване.

Същевременно в околните до столицата щати Пенджаб и Хараяна земеделците палят обилни по повърхност стърнища, с цел да се приготвят за зимната сеитба.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР