Зам.- председателят на НС на БСП Атанас Зафиров връчи наградата

...
Зам.- председателят на НС на БСП Атанас Зафиров връчи наградата
Коментари Харесай

Атанас Зафиров връчи наградата Димитър Благоев на проф. Максим Мизов

Зам.- ръководителят на Народно събрание на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров връчи премията " Димитър Благоев " за научни и политически разработки и за проучване на актуалния социализъм на проф. Максим Мизов.
Това стана по време на представянето на книгата " Съпротивата ", формирана от Марин Калонкин, в централата на Българска социалистическа партия. Гости на събитието бяха Иван Таков, ръководител на Горско стопанство на Българска социалистическа партия, Габриел Вълков, ръководител на Младежкото обединяване, Петър Велчев, ръководител на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите, както и двама останали живи партизани, участници в антифашистката опозиция - Иван Витанов и Григор Гюров. На събитието участва и ръководителят на Областния съвет на БАС в Стара Загора Трифон Митев, който оказа помощ за отпечатването на сборника. Присъстващите бяха приветствани от Евгений Белий, ръководител на БАС. " Сборникът " Съпротива " заслужава внимание, тъй като в него е казана истината за проведената партизанска антифашистка битка на идеалистите, които желаеха независимост и самун за своите братя и щастливо бъдеще за народа ни. Той ще запази спомените за героизма и саможертвата на партизаните, ще ги съобщи като завет на младостта на България, с цел да няма в никакъв случай към този момент фашизъм ", съобщи Евгений Белий.
Съставителят на изданието проф. Марин Калонкин от дълги години изследва и написа за антифашистката битка и Втората международна война.
 >

 
 
 
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР