Зам.-председателят на НС Мирослав Иванов, депутат от Продължаваме промяната, остава

...
Зам.-председателят на НС Мирослав Иванов, депутат от Продължаваме промяната, остава
Коментари Харесай

Със 129 гласа за: Дадоха втори шанс на Мирослав Иванов

Зам.-председателят на Народно събрание Мирослав Иванов, народен представител от " Продължаваме промяната ", остава на поста си, откакто болшинството в Народното събрание отхвърли настояването от ГЕРБ на неговата оставка. 210 гласоподаваха, единствено 81 бяха " за " него, а 129 се оповестиха " срещу ".

Часове наред националните избраници дебатираха по него поради отнемането на думата на шефката на герберите в Народното събрание Десислава Атанасова предишния петък по подобен метод, по който ексшефът на институцията Димитър Главчев се наложи да се раздели с креслото си на президиума след сходно деяние по отношение на Корнелия Нинова. Тогава обаче Главчев самичък подаде оставка.

Днес законотворците обърнаха разговора между тях в размишления за парламентаризма, плурализма и буквата и духа на закона и надлежно, тълкуването и използването на Правилника за организацията и активността на Народно събрание.

" Политическа измама. Чувствам се неловко, че загубихме толкоз доста пленарно време да обсъждаме моето държание. Винаги съм се старал да съблюдавам буквата и духа на закона.

Неведнъж съм оставял сътрудници от опозицията да приказват повече от допустимото време, да се изричат всъщност. Затова и считам причините за желаната ми оставка за несъстоятелни ", съобщи самият заместител на Минчев директно преди гласуването на поста му в пленарната зала.

Той се отбрани с думите, че не бил този, който се опитвал да провокира вълнения в Народното събрание. " А неведнъж съм бил обект на обиди от вас, ГЕРБ, и от " Възраждане ". Запазвал съм постоянно положителния звук и в никакъв случай не съм си разрешавал да се обърна неуважително към който и да било ".

И се извини на Десислава Атанасова, " в случай че сте се почувствала афектирана. Макар че не считам, че съм постъпил неверно в тази обстановка ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР