Зам.-директорът на СДВР Антон Златанов поздрави колегите си за Съединението

...
Зам.-директорът на СДВР Антон Златанов поздрави колегите си за Съединението
Коментари Харесай

Зам.-началникът на СДВР: Манипулацията разедини народа ни

Зам.-директорът на Столична дирекция на вътрешните работи Антон Златанов поздрави сътрудниците си за Съединението в прочувствен пост, предизвикан от мненията в публичното пространство след безредиците и насилието на 2 септември вечерта. Златанов признава, че го боли от разделянето в българското общество. Той споделя за събитията от първия ред на участник в тях.

,,Всички вие, които подклаждате принуждение и призовавате за ескалация, осъзнавате ли, че можеше това да коства човешки живот? На българин, без значение дали протестиращ, служител на реда или публицист! Осъзнавате ли, че главната заслуга това да не се случи беше на полицията? Но още веднъж всеки вижда единствено своята истина! И се търси врагът! Като няма различен в близост, е елементарно униформените да са твоят враг'', написа с мъка той.

И поздравява сътрудниците си от Министерство на вътрешните работи, тъй като, по думите му, те са същинските герои от ''отминалия противен и неприличен ден''.

Много други би трябвало да се срамят “, безапелационен е Златанов по адрес на вдъхновителите на вечерта на принуждение. Зам.-шефът на Столична дирекция на вътрешните работи със страдание прави заключението, че операцията съумя, тъй като разедини народа още повече.

Предлагаме ви целия коментар на Антон Златанов без редакторска интервенция:

Днес, когато честваме Съединението, ние още веднъж сме разединени. За следващ път.
Днес аз се запитвам какъв е смисълът от истината! Но от онази, Истинската Истина! Онази, която се ражда в разногласието. А през днешния ден дори и спор няма. Всеки има своя истина! И не признава, не зачита и не има вяра на никой, който не споделя тъкмо същата истина!

Време на разделяне! Време на крайности! Време, в което омразата взема връх над нормалността!

Когато всеки вижда треската в окото на другия, само че не и гредата в своето! Тежко време!
Имало е и ще има такива моменти. И когато настъпят, все някой би трябвало да застане по средата и да въдвори ред. Днес тази роля се пада на полицията! Но кой обича служителите на реда? Те постоянно са отговорни, нали?

Само че и ние, служителите на реда имаме да кажем нещо за истината! Ние, които сме там, когато ни удрят, замерят с павета и бомби, удрят ни със стъклени бутилки и камъни! За 23-те ми години като служител на реда участвах в съвсем всички вълнения! Гледах да съм все някъде там, начело! През това време партиите се сменяха, изредиха се всячески - на власт или в съпротива. И помня по какъв начин постоянно бяхме отговорни!

А знаете ли какво е възприятието, когато виждаш ударените и ранените си сътрудници да падат един по един! И още един... Десет, двайсет... Но те стоят и устояват! Дори окървавените се връщат след минути в строя! Защо ли?

А насреща? Хора! Много хора! Хиляди! Някои от тях - познати, даже другари. От квартала, от учебно заведение или казармата! Други - непознати, млади и остарели, естествени хора! Дошли да изразят мнението си! Но в този ден, тъкмо в този специалнен ден, преди който отвред звучаха апели за ескалация и "въстания ", се появиха едни други хора. Дали всички се разграничиха от тях? Бях там и видях, че НЕ. За страдание негативизмът и експанзията увличат. Много от хората се подвеждат. Добре,че въпреки всичко половината се отвратиха и отдръпнаха! Но много други се включиха! Дайте да бъдем почтени - освен хулиганите блъскаха, удряха и хвърляха! По експанзията се подведоха и доста нормално изглеждащи хора!
Защо полицията изчака цялата тази канонада от бомби? А дали не е, тъй като искаше да даде време на в действителност спокойно протестиращите да се изтеглят? Повече от 30 минути от високоговорящото устройство течаха апели хората да се разпилян. Тези апели бяха освирквани.

Всички вие, които подклаждате принуждение и призовавате за ескалация, осъзнавате ли, че можеше това да коства човешки живот? На българин, без значение дали протестиращ, служител на реда или публицист! Осъзнавате ли, че главната заслуга това да не се случи беше на полицията?

Но още веднъж всеки вижда единствено своята истина! И се търси врагът! Като няма различен в близост, е елементарно униформените да са твоят зложелател. Че тях пък кой ги обича! Те вероятно нямат майки и татковци, деца и близки! Тях можем да ги ненавиждаме на воля! Защото те, служителите на реда, демонстрират "брутално принуждение ", заслужават омразата до дъно!
Нека запалителен сено под краката им, дано ги залеем с бензин, неща хвърляме бомби в главите им. Да ги убием с павета!

Да, това е мисленето на хората, които ненавиждат! Омразата е водещата мощ в живота им. Не ми се приказва за тях.
Чудя се на другите, естествените. Как считате, за какво служителите на реда не демонстрираха "бруталното си принуждение " предния ден? Или по-предния? Или предишния месец? (Да, тогава някои прегоряха и си понесоха последствията). Нали са неприятни.

Просто тъй като всеки човек, избрал да бъде служител на реда, желае също да се прибере вкъщи, след тежък ден. Не желае да бъде физически и душевен унижаван. Не желае да се конфронтира с хората. Няма предпочитание да утежнява така и така тежкия ден, като задържа почтени хора, което може да му донесе единствено проблеми на главата. Но когато границата се премине, трябват дейности.

А за всички експерти по "Полицейска тактичност " и "Психология на тълпата " - елементарно е там пред тв приемника и пред компютъра, елементарно е да критикуваш без на носиш отговорност. Научен съм да одобрявам рецензията. От нея се изучавам. Но тя има смисъл единствено когато е справедлива и градивна, а не заклеймяваща.
При всеобща суматоха полицията има задания и цели! Лесно е да критикуваш, да кажеш по какъв начин е трябвало да стане! Но решенията, които се взимат в спешна обстановка, са ориентирани към това да намалиш до най-малко нездравословните последствия, които могат да настъпят. Невъзможно е да ги предотвратиш изцяло, просто тъй като отсрещната страна има други планове!

И техните цели бяха реализирани!

Но не тъй като полицията не се оправи, в противен случай - както прочетох в една публикация през вчерашния ден, оправи се изненадващо добре. Няма тежко потърпевши!
Не! Манипулацията съумя, тъй като разедини народа още повече!

Приятели публицисти, ще адмирирам първия от вас, който събере най-малко три експертни отзиви на задгранични и безпристрастни експерти, които да оценят полицейските дейности! Но апелирам ви, дано са чужденци, да забележим и тяхната истина! Може пък да се окаже, че методът, по който се оправи българската полиция с тази обстановка, е в действителност "почти " съвършен! Защото при всеобщи вълнения безболезен излаз няма. Няма късмет да се размине без потърпевши. Няма и победител! Страдат всички! Или може би като се изключи тези, които са целели да ги провокират!

И в случай че някой се наеме с тази задача обективно, дано част от въпросите ви да бъдат:

- Възможно ли е да се в профил група от 700-800 или повече агресори от многохилядно голям брой? Защото това не е паница с ориз, от която с пинсета да махнеш черните зрънца.
- Дали другите хора биха се разграничили и съдействали, или по-скоро ще припознаят полицията за зложелател и ще и противодействат?
- Възможно ли е да не бъдат позволени тези лица на протест, да бъдат спрени да отидат? Дали това няма да се смята за нарушение на правото им на митинг? Щеше ли тогава да се пита за какво полицията нарушава това тяхно право?
- Използват ли непознатите полицейски сили спрей, водометни машини и други помощни средства?
- Как се задържат лица в такова голям брой? Нарушителите непринудено ли се подчиняват, или разпоредбите постановат двама или трима служители на реда да употребяват мощ и специфични захвати, с цел да ги задържат?
- Трябва ли да се изчака подобаващият миг за деяние, с цел да се даде време на спокойно протестиращите да се изтеглят, даже да е с риск за здравето и живота на служителите на реда?
И още, и още...

Върху това обаче могат да разсъждават единствено тези, които не са с "широко затворени очи " за всичките гледни точки! За водените от ненавист и за постоянно критикуващите е безсмислено!

Възпитан съм да почитам непознатото мнение. Но също и да не отстъпвам своето!

Колеги, вие сте позитивните герои на отминалия противен и неприличен ден! Много други би трябвало да се срамят! А ние сме част от народа! Съединението прави силата!
Честит празник на всички!
Един от вас!
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР