Заливат ли опасни продукти магазините.Хранителни продукти с изтекъл срок на

...
Заливат ли опасни продукти магазините.Хранителни продукти с изтекъл срок на
Коментари Харесай

Заливат ли опасни продукти магазините


Заливат ли рискови артикули магазините.

Хранителни артикули с изминал период на валидност – в магазините в страната. Това откриват контролните органи по време на взаимните инспекции, предоставени от държавното управление, за цените и качеството на продуктите, които купуваме.

Само за два месеца от пазара са изтеглени за заличаване към 6 тона храни, които не дават отговор на условията за сигурност. Сред тях немалка част са и  артикули, които се продават, откакто срокът им на валидност е изминал , информира NOVA.

Почти всеки ден контролните органи установяват продажба на храни с изминал период на валидност. Средно месечно за заличаване се насочват сред 3 и 5 тона храни, които не дават отговор на условията за сигурност. Само през последната седмица в комерсиалната мрежа са открити  над 300 кг храни без етикети, без документи за генезис или отвън период на валидност, а други 235 кг са унищожени .

При последните инспекции бяха открити  кренвирши, колбас, моцарела и кисело мляко с изминал период на валидност .

Сред най-честите сигнали, които доближават до Агенцията по храните, са за  неприятни вкусови качества, изминал период на валидност или съществуването на непознато тяло в продукта. Заливат ли рискови артикули пазара и по какъв начин да се разпознаят старите храни на щанда? Отговорите на тези въпроси –  гледайте във видеото .
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР