Залата в Айфеловата кула в Париж, в която виртуозният ни

...
Залата в Айфеловата кула в Париж, в която виртуозният ни
Коментари Харесай

Десислава Бинева, БКИ-Париж: Васко Василев ще свири на Айфеловата кула в зала, която дава усещане за елегантност 

Залата в Айфеловата кула в Париж, в която виртуозният ни цигулар Васко Василев ще свири с реализатори от оркестъра на Кралската опера в Лондон, дава “усещане за грациозност и добавена стойност за всяко едно събитие, което се случва там ”. Така шефът на Българския културен институт в Париж Десислава Бинева разяснява идния концерт на световноизвестния ни музикант със солистите от Ковънт Гардън в предаването “Кой приказва ” по Дарик радио.

Събитието се провежда от Българския културен институт в Париж във връзка 20-годишнината от основаването му и по отношение на един от най-светлите български празници - 24 май.

“Концертът ще е на първия етаж на Айфеловата кула. На първия етаж има една зала, която е мултифункционална и концертна, с в действителност прелестна атмосфера, защото тя разкрива една извънредно красива панорама към града, дава едно чувство за грациозност. Това ни се стори добър мотив и положително място да създадем този концерт на Васко Василев, дружно с няколко солисти от Ковънт Гардън и по този метод да отбележим и 24 май, и 20-годишнината от основаването на Българския културен институт в Париж ”, изясни Десислава Бинева.

Концертът ще се организира на 26 май в зала “Густав Ефел ”. На сцената Васко Василев ще си партнира с музиканти от още 4 националности - французойка, японка, австрийка и англичанин.

Десислава Бинева посочи, че е значимо България да бъде показана по най-хубавия метод посредством позитивни послания, през изкуство и просвета да се описват истории за страната ни, да се маркетират съвременно в подтекста на родинатани.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР