Русия твърди, че е превзела Кличивка - село в Донецка

...
Русия твърди, че е превзела Кличивка - село в Донецка
Коментари Харесай

Русия твърди, че е превзела село в Източна Украйна

Р усия твърди, че е превзела Кличивка - село в Донецка област, което Украйна си върна през септември 2023 година по време на лятната си атака , съобщи Агенция Франс Прес.

" След дейни дейности частите на Група " Юг " освободиха обитаемото място Кличивка ", заяви съветското министерство на защитата.

Руската войска има самодейността и от няколко месеца напредва на Източния фронт, където реализира редица тактически триумфи и завладя редица градове, в това число Авдеевка през февруари.

Бавното съветско придвижване с цената на тежки загуби към момента не е довело до цялостен пробив.

Украинската войска изпитва дефицит на бойци и техника, а от 10 май насам е изправена и пред нахлуване от страна на Кремъл в Харковска област, към която се постанова да изпраща скъпи подкрепления.

Село Кличивка се намира южно от Бахмут, опустошен от боевете град, който съветската войска завладя през май предходната година след 10 месеца сражения.

То е едно от дребното места, отвоювани от Киев по време на огромната му лятна атака, която трябваше да пробие фронта на изток и юг благодарение на западни оръжия, само че беше спряна от хубавичко съветска защита.

* Вижте и това видео от архива ни: 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР