Закриването на спецправосъдието от депутатите е довело до спад в

...
Закриването на спецправосъдието от депутатите е довело до спад в
Коментари Харесай

Прокуратурата: Закриването на спецправосъдието доведе до спад в разкриването на организирани престъпни групи

Закриването на спецправосъдието от депутатите е довело до спад в разкриването на проведените незаконни групи (ОПГ) в страната. Такъв извод направи на брифинг в Съдебната палата представителят на основния прокурор Сийка Милева, съобщи кореспондент на
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 971
Тя даде образец с това, че през 2021 година наказаните лица за присъединяване в ОПГ са били 145, а през 2022 година техният брой е понижен едвам до 62. Милева означи, че тази наклонност се чака да продължи в следствие от неефективните решения, взети от депутатите от предишните парламенти.

По отношение на делата за така наречен каналджийство Сийка Милева регистрира, че за интервала от 2019 до 2022 година прокуратурата е записала фрапантно нарастване на делата за закононарушения, свързани с каналджийството.

По думите ѝ делата през 2019 година са били 670, през 2021 година стигат до 1773, а през предходната година те към този момент са 2626. За този интервал се следи и повишение на броя на обвинителните актове – 581 през 2022 година, като оправданите лица през 2022 година са едвам три.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР