Законът за промени на КПКОНПИ, от депутатите, е първата съществена

...
Законът за промени на КПКОНПИ, от депутатите, е първата съществена
Коментари Харесай

Петков оптимист за Шенген, похвали и Денков за зърнарите

Законът за промени на КПКОНПИ, от депутатите , е първата основна стъпка за битка с корупцията и извънредно значима стъпка за приемането ни в Шенген. Това съобщи в коридорите на Партийния дом съпредседателя на Политическа партия Кирил Петков .

" Антикорупционният закон, който сега се гласоподава, е доста значим по редица аргументи. Първо, главната причина дали ще бъдем признати в Шенген, е този закон. Аз имах диалози в понеделник с холандските представители и австрийските представители на техните парламенти. И те споделиха, че е освен значимо да има признат закон за антикорупция, значимо е да има закон, който в действителност да работи. За първи път имаме толкоз сериозен антикорупционен закон и в случай че бъде признати, освен ще ни бъде по-лесно да отворим врата на Шенген , освен, че Планът за възобновяване и развиване и резистентност зависи от този закон, в действителност най-големият проблем е, че до този миг нямаме същинска институционалност, която да бори корупцията. Това е първата стъпка ", сподели Петков.

Съпредседателят на " Промяната " разяснява и  като началник на комисията за надзор на спецслужбите откакто Движение за права и свободи и ГЕРБ не поддържаха концепцията му за сливане на военното и цивилното разузнаване.
 Даниел Лорер чака конституционното болшинство да поддържа и промяната в службите
Даниел Лорер чака конституционното болшинство да поддържа и промяната в службите

Президентът е фигура, която би трябвало да сплотява българската нация, а не да господства

" Реформата на службите би трябвало да продължи с огромни стъпки, тъй като сега не е почнала. От тази позиция ще продължим да работим, днешната задача е законът за КПКОНПИ да мине, незабавно по-късно имаме вяра, че идната победа ще бъде работа по закона за спецслужбите ", разяснява той.

Петков похвали и  по урегулиране на, след което се отдръпна, отказвайки какъвто и да е спомагателен коментар.
 Земеделците поставят завършек на митингите
Земеделците поставят завършек на митингите

Меморандумът, който държавното управление предложи на земеделците, ги устройва
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР