Не може едновременно да сте и със Запада, и с

...
Не може едновременно да сте и със Запада, и с
Коментари Харесай

САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин?

Не може по едно и също време да сте и със Запада, и с Москва, оповестиха от Държавния департамент

Съединени американски щати са подготвени да подхващат спомагателни ограничения против Китай, поради оказвана помощ на Русия, оповестиха съветски медии. Те цитират изказване на Държавният департамент на Съединените щати. 

От американското ведомство публично обявиха, че Китай не може по едно и също време да усъвършенства връзките със Запада и да поддържа Русия. Изявлението идва на фона на продължаващата аудиенция на съветския президент Владимир Путин в Китай, оповестява Българска национална телевизия.

Путин и китайският президент Си Дзинпин подписаха взаимно изказване за задълбочаване на стратегическото партньорство. В изказване, предавано по съветската телевизия, Си Дзинпин разгласи, че Китай чака възобновяване на мира и непоклатимост на европейския континент. Двамата водачи оповестиха Русия и Китай като стабилизиращи сили в един безреден свят.

Владимир Путин дойде в Китай часове, откакто разгласи, че съветската войска завладява позиции на всички фронтове в Украйна. От Кремъл оповестиха, че и Русия, и Китай са срещу по-нататъшна ескалация на спора в Украйна, а Пекин отхвърля изказванията, че оказва помощ на Москва с оръжия.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР